Προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής στο ΣτΕ κατά των διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

14/03/18 • 17:42 | UPD 14/03/18 • 17:42

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου κατέθεσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας Γιώργος Καραμέρος.

Οπως επισήμανε, μετά την κατάθεση στο Ε τμήμα του ΣτΕ αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που εγκρίνει τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ):

«Συνεπείς στις θέσεις και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλώσαμε σήμερα εμπράκτως την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων που θα επιβαρύνουν οικονομικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά το παράπλευρο και εσωτερικό οδικό δίκτυο, που θα επιλέξουν οι οδηγοί για να αποφύγουν τα διόδια. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι επιλογή μας μόνο όταν η αυτοδιοικητική μας βούληση αγνοείται. Μια βούληση που εκφράστηκε με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου και που απορρέει από τις ανάγκες και την καθημερινότητα των πολιτών Επαναλαμβάνουμε, επίσης, τη θέση μας για εφαρμογή του συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης για τους παλαιούς σταθμούς διοδίων, όχι μόνο στις Εθνικές οδούς αλλά και στην Αττική οδό».