Ηταν στα γεγονότα του '96

Σκηνικό Ιμίων ανοιχτά της Χίου – Από το πρωί πλέει η τούρκικη φρεγάτα Γιαβούζ

09/03/18 • 12:03 | UPD 09/03/18 • 12:26

Σύμφωνα με το onalert.gr από το πρωί πλέει νότια της Χίου, στα διεθνή ύδατα, η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ. Ο πλους της "ναυαρχίδας" των Τούρκων στα θλιβερά γεγονότα των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 παρακολουθείται στενά από Κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σκηνικό Ιμίων έχουμε για ακόμη μία φορά στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το onalert.gr από το πρωί πλέει νότια της Χίου, στα διεθνή ύδατα, η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ. Ο λους της «ναυαρχίδας» των Τούρκων στα θλιβερά γεγονότα των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 παρακολουθείται στενά από Κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ολα αυτά λίγες μόλις ώρες από το μήνυμα προς την Τουρκία για τους στρατιωτικούς και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο που έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αναφορικά με την Τουρκία ο κ. Τσίπρας είπε πως «χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή, να σταθμίζουμε τα βήματα μας. Διαβεβαιώνω πως είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η ΑΟΖ η δική μας και της Κύπρου» και τόνισε πως «παιχνίδια με την Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να παίζει».

Για τον εαυτό του σημείωσε πως ότι είχε να πει για την Τουρκία τα είπε ενώπιον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αν «τολμά» να τα πει και ο ίδιος μπροστά στον κ. Ερντογάν.