Τραγική ολιγωρία

Αποκάλυψη: Με 4 ημέρες καθυστέρηση ενημέρωσαν για την εξαφάνιση του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός στην Θεσσαλονίκη

02/03/18 • 17:13 | UPD 02/03/18 • 17:13

Πίσω από τον θάνατο του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη βρίσκεται μία πολύ μεγάλη ολιγωρία των ανθρώπων που έπρεπε να ενημερώσουν άμεσα για την εξαφάνισή του αλλά το έκαναν με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού: «Η αναζήτηση του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, καθώς βρέθηκε σήμερα νεκρός στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Η εξαφάνιση του 17χρονου Αλέξανδρου είχε δηλωθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις αρμόδιες αρχές από το Νοσοκομείο Παπανικολάου στο οποίο νοσηλευόταν αλλά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν ενημερώθηκε την ίδια στιγμή.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 από κλήση που έλαβε από στενή οικογενειακή φίλη του 17χρονου Αλέξανδρου για την εξαφάνισή του και ενημέρωσε άμεσα τον Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κον Καραγιάννη, ο οποίος και έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση του Amber Alert.

Ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος δηλώνει σχετικά:

«Για μια ακόμα φορά, κάποια μεμονωμένα άτομα μέσα στις κρατικές υπηρεσίες δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν έγκαιρα όσους αρμόδιους εμπλέκονται στην κινητοποίηση για την αναζήτηση ενός παιδιού. Ειδικά όταν αφορά ένα παιδί που εξαφανίστηκε ενώ νοσηλευόταν σε κρατικό νοσοκομείο. Ένα παιδί που έζησε τη φρίκη και την εγκατάλειψη. Ένα παιδί που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσα από τα social media και κανείς δεν του έδινε σημασία. Παιδιά που πετάγονται στον Καιάδα γιατί είχαν την ατυχία να μην έχουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειάς τους…».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην αδερφή του, τον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφερόταν για τον Αλέξανδρο και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί!

Πριν από λίγες ώρες και προτού μαθευτεί το φρικτό νέο του θανάτου του μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αδερφή του Αλέξανδρου Τανίδη, είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να βρεθεί ο αδερφός της αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεν έφυγε από το σπίτι, έφυγε από το Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν. Φορούσε σκούρα ρούχα, μαύρη φόρμα και ζακέτα. Δε φορούσε μπουφάν μάλλον.Δεν ενημέρωσε κανέναν πριν εξαφανιστεί. Έφυγε μόνος του από την κλινικήΤον τελευταίο χρόνο δεν ήταν πολύ καλά.Στο παρελθόν είχε ξαναφύγει από το Παπανικολάου αλλά επέστρεψε. Αυτό το κάνει πρώτη φορά. Δεν έχω μάθει κάτι ακόμα. Δεν έχω κάποια πληροφορία».

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Ο 17χρονος  δεν έμενε στο σπίτι του αλλά στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλευόμενος σε ειδική μονάδα. Μάλιστα είχε φύγει πάρα πολλές φορές από τον χώρο αλλά πάντα επέστρεφε μόνος του εκτός από την τελευταία φορά.

Αυτή την στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί από τι προήλθε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστής δεν έχει βρει σημάδια εγκλήματος αλλά από εκεί και πέρα εξετάζεται αν ο θάνατός του προήλθε από κάποιο ατύχημα ή αυτοκτόνησε.