Πώς έγινε η επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής – Ένας τραυματίας

26/02/18 • 14:59 | UPD 26/02/18 • 15:00

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στις 6 τα ξημερώματα στο ΑΤ Καισαριανής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στις 6 τα ξημερώματα στο ΑΤ Καισαριανής.

Εκείνη την ώρα πραγματοποιήθηκε επίθεση με χειροβομβίδα περίπου τριάντα μέτρα από Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας οδηγός ταξί.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως η πράξη έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος ζητάει τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές της Λάρισας όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συντάκτες της ανάρτησης δεν υπογράφουν αναφέρουν ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, γράφοντας απλώς ότι θα ακολουθήσει πλήρης προκήρυξη.

Ο Γιαγτζόγλου έχει συλληφθεί για την αποστολή της βόμβας που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και άλλων τρομο-δεμάτων.

Η ανάρτηση σε σάιτ αντιεξουσιαστικού χώρου:

«’Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει’.

Massimo Passamani

Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας(απο κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ»

Πώς έγινε η επίθεση

Η χειροβομβίδα έσκασε 20 με 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα, στις 6 το πρωί έξω από ένα οπωροπωλείο, στη διασταύρωση των οδών Συβρισσαρίου και Φιλολάου. Προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία του κατασήματος και σε σταθμευμένα Ι.Χ.

Στο σημείο είχε σταθμεύσει ένας οδηγός ταξί που επρόκειτο να ξεκινήσει τη βάρδιά του. Όταν σημειώθηκε η έκρηξη ο οδηγός έψαχνε κάτι στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου και έτσι δεν είδε τι προηγήθηκε. Ο ίδιος θεώρησε ότι έσπασε μία λάμπα και στη συνέχεια είδε ότι έχει τραυματιστεί στα πόδια. Όταν πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί του είπαν ότι έχουν βρει υπολείμματα από σκάγια και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για το περιστατικό.