WWF: Το πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλείου στα δέκα καλύτερα ελληνικά πάρκα

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
WWF: Το πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλείου στα δέκα καλύτερα ελληνικά πάρκα

Το πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ελληνικών πάρκων, σύμφωνα με αξιολόγηση που έκαναν εθελοντές του WWF.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνολικά βαθμολογήθηκαν 887 χώροι πρασίνου σε 89 πόλεις της Ελλάδας, από περίπου 4.500 πολίτες που κατέβασαν την εφαρμογή της WWF για κινητά, WWF GreenSpaces.

Ο μέσος όρος της βαθμολογίας είναι στο 6,2, με 664 χώρους να περνούν τη βάση, 223 να βαθμολογούνται με βαθμό κάτω του 5 και μόλις 48 να λαμβάνουν βαθμολογία άνω του 9. Με αυτά τα δεδομένα το πάρκο Γεωργιάδη συγκέντρωσε βαθμολογία 9,7 με άριστα το 10.

Η διαδικασία βαθμολόγησης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

«Η αξιολόγηση αυτή των εθελοντών και η διάκριση για το πάρκο Γεωργιάδη, αποδεικνύει ότι οι ενέργειες της δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, σε συνδυασμό με την συνειδητοποιημένη συμπεριφορά των πολιτών που προστατεύουν τους χώρους αυτούς, αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται από το κοινωνικό σύνολο» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του ο Δήμος Ηρακλείου .

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version