Τι λένε οι συμβολαιογράφοι

Ένταση σε όλη τη χώρα για τους πλειστηριασμούς – Επεισόδια και «ντου» στην ΤτΕ [βίντεο]

21/02/18 • 19:41 | UPD 21/02/18 • 19:41

Οι διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς είναι πολλές και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν έλειψε η ένταση. Οι συλλογικότητες εισέβαλαν στην ΤτΕ, ενώ επεισόδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

Τεταμένο είναι το κλίμα σε όλη την χώρα με αφορμή τους πλειστηριασμούς. Οι διαμαρτυρίες είναι πολλές και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν έλειψε η ένταση. Οι συλλογικότητες εισέβαλαν στην ΤτΕ, ενώ επεισόδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση για τους πλειστηριασμούς – Κλειστή η Σταδίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή από μέλη της ΑΔΕΔΥ, της Λαϊκής Ενότητας και αριστερών συλλογικοτήτων, αλλά και απλών πολιτών κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Την συγκέντρωση παρακολουθούν διακριτικά και αστυνομικές δυνάμεις.

Συμβολαιογράφοι: Οι συλλογικότητες διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό που είχε αναβληθεί

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο πλειστηριασμός για τον οποίο εξέφρασαν σήμερα τη δυσαρέσκειά τους οι συλλογικότητες, αφορούσε υψηλή οφειλή και είχε ήδη αναβληθεί.

Επίσης, αναφέρει ότι για την αναβολή του επίμαχου πλειστηριασμού είχαν ενημερωθεί όλοι οι νόμιμοι εμπλεκόμενοι και ότι ο πλειστηριασμός θα επαναληφθεί.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται: «Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι ο πλειστηριασμός για τον οποίο εξέφρασαν σήμερα Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, τη δυσαρέσκειά τους με τις συνήθεις πλέον μεθόδους διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης συλλογικότητες, πρωτοστατούντος προσώπου με κορυφαίο πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, αφορά υψηλή οφειλή και είχε αναβληθεί, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι για την αναβολή είχαν ενημερωθεί όλοι οι νόμιμοι εμπλεκόμενοι από την περασμένη Παρασκευή και ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί εν ευθέτω χρόνο.

Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες, με τη γνωστή πλέον συμπεριφορά τους, δεν προσδίδουν κάτι ουσιαστικό στο κοινό συμφέρον.

Με τον δρόμο που έχουν επιλέξει το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται».

Επεισόδια στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τους πλειστηριασμούς

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου διαδήλωσαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι διαδηλωτές χτυπούσαν την καγκελόπορτα της εισόδου, προσπαθώντας να τη ρίξουν, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν ανέβει πάνω στην πόρτα επιδιώκοντας να εισέλθουν στον αύλειο χώρο του υπουργείου.

Δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία ζήτησε συνάντηση με την διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου. Ωστόσο, η ίδια απάντησε πως δεν μπορεί να τους συναντήσει, προκαλώντας την αντίδρασή τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, με την κατάσταση έξω από του υπουργείο να παραμένει έκρυθμη, μέχρι και αυτή την ώρα.

Εισβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για τους πλειστηριασμούς

Περίπου 25 άτομα εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος, διαμαρτυρόμενα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατεβάσει τα ρολά στην είσοδο, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας. Η εισβολή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στο κτρίο της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άρχισε να χτυπά την πόρτα, όπου βρίσκονται κλεισμένοι οι διαδηλωτές φωνάζοντας: «Ανοίξτε γρήγορα την πόρτα. Τι είστε εδώ πέρα; Στον Ντράγκι να τα κάνετε αυτά όχι εδώ», ακούγεται να λέει ο κ.Λαφαζάνης.

«Μπούκαραν» σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκινώντας από την Eurobank στην πλατεία Κοραή και συνεχίζοντας στην Alpha Bank και την Εθνική στη Σταδίου αλλά και στην Τράπεζα Πειραιώς, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, μπαίνουν το μεσημέρι της Τετάρτης στους χώρους των τραπεζών πραγματοποιώντας παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτούργησαν λίγα λεπτά αργότερα στα υποκαταστήματα της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και ύψωσαν πανό και σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.

Να σημειωθεί πως σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί, αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες

Διαμαρτυρίες και στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από το κτήριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα από τις 11:00 έως τις 12:00 μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό στην είσοδο της εφορίας με περιεχόμενο κατά της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και διένειμαν φυλλάδια σε πολίτες. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε σχετικό ψήφισμα στην προϊσταμένη της Υπηρεσίας, ενώ -παρά την κινητοποίηση- οι συναλλαγές με το κοινό γίνονταν κανονικά.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. «Η κινητοποίηση είναι μια μορφή αντίστασης ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Βουρλάκης.