Επεισόδια στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τους πλειστηριασμούς

21/02/18 • 14:44 | UPD 21/02/18 • 14:50

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου διαδηλώνουν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου διαδηλώνουν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι διαδηλωτές χτυπούσαν την καγκελόπορτα της εισόδου, προσπαθώντας να τη ρίξουν, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν ανέβει πάνω στην πόρτα επιδιώκοντας να εισέλθουν στον αύλειο χώρο του υπουργείου.

Δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία ζήτησε συνάντηση με την διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου. Ωστόσο, η ίδια απάντησε πως δεν μπορεί να τους συναντήσει, προκαλώντας την αντίδρασή τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, με την κατάσταση έξω από του υπουργείο να παραμένει έκρυθμη, μέχρι και αυτή την ώρα.

Εισβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για τους πλειστηριασμούς

Περίπου 25 άτομα εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος, διαμαρτυρόμενα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατεβάσει τα ρολά στην είσοδο, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας. Η εισβολή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στο κτρίο της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άρχισε να χτυπά την πόρτα, όπου βρίσκονται κλεισμένοι οι διαδηλωτές φωνάζοντας: «Ανοίξτε γρήγορα την πόρτα. Τι είστε εδώ πέρα; Στον Ντράγκι να τα κάνετε αυτά όχι εδώ», ακούγεται να λέει ο κ.Λαφαζάνης.

«Μπούκαραν» σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκινώντας από την Eurobank στην πλατεία Κοραή και συνεχίζοντας στην Alpha Bank και την Εθνική στη Σταδίου αλλά και στην Τράπεζα Πειραιώς, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, μπαίνουν το μεσημέρι της Τετάρτης στους χώρους των τραπεζών πραγματοποιώντας παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτούργησαν λίγα λεπτά αργότερα στα υποκαταστήματα της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και ύψωσαν πανό και σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.

Να σημειωθεί πως σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί, αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες