Ένταση έξω από τη Βουλή μεταξύ εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς και αστυνομίας [εικόνες]

20/02/18 • 16:31 | UPD 20/02/18 • 16:31

Οξυμένα ήταν τα πνεύματα έξω από τη Βουλή όταν έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο η πορεία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Μάλιστα δεν έλειψε η ένταση και οι αντεγκλήσεις.

Οι εργαζόμενοι θέλησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Βουλής προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, καθώς είχε προηγηθεί η άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Ωστόσο, αστυνομικοί τους εμπόδισαν μπροστά στην είσοδο και εκεί δημιουργήθηκε μικροένταση, με τους εργαζομένους να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς.

Αίτημα των παιδαγωγών είναι η απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών στα νηπιαγωγεία από τεσσάρων ετών.

«Η σχετική διάταξη, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και με αυθαίρετο τρόπο έχει συμπεριληφθεί στο Nομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση των ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ.

«Δεν συρρικνώνονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για τις κινητοποιήσεις ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.