Υπόθεση Novartis: Φρουζής: Είμαι αθώος, στη διάθεση της Δικαιοσύνης και δεν σκέφτηκα να διαφύγω [εικόνες & βίντεο]

13/02/18 • 12:24 | UPD 13/02/18 • 14:53

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε πριν από λίγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και άνθρωπος κλειδί της υπόθεσης που θα ερευνήσει η προανακριτική της Βουλής.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων πήγε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο κ. Φρουζής συνοδευόταν από τους δικηγόρους του και ζητά την άρση της απαγόρευσης που του έχει επιβληθεί για έξοδο από την χώρα. Την απόφαση για την επικύρωση η όχι της απαγόρευσης εξόδου θα εκδώσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

O κ. Φρουζής ζήτησε να διατηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί καθώς όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του, δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα.

Ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον κ. Φρουζή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία στην υπόθεση της πολυεθνικής εταιρίας καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες τον έχουν κατονομάσει  ως το κεντρικό πρόσωπο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς για να εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο κ. Φρουζής αρνείται την κατηγορία της δωροδοκίας δια των συνηγόρων του ο κ. Φρουζής ο οποίος θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης.