Δεν δείχνουν σημάδια ζωής

Εντοπίστηκαν οι Σκοπιανοί που αγνοούνταν στο Καϊμακτσαλάν

11/02/18 • 09:52 | UPD 11/02/18 • 13:06

Εντοπίστηκε νεκρό τελικά λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου το ζευγάρι τουριστών από τα Σκόπια που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στο Καϊμακτσαλάν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση προσέγγισης και ανάσυρσής τους, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν δείχνουν σημάδια ζωής.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής παρά την αντιξοότητα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή, συνέχισαν με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των δύο ορειβατών από νωρίς σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα, 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από την Π.Υ. Έδεσσας, τη Π.Υ Αριδαίας και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. «χτένισαν» την περιοχή μέχρι που εντόπισαν το πρωί της Κυριακής νεκρό το ζευγάρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ανδρόγυνο από τα Σκόπια συμμετείχε σε πεζοπορία διοργανωμένη από ορειβατικό όμιλο, αλλά φαίνεται ότι κάποια στιγμή έχασε τον προσανατολισμό του λόγω των αντίξοων συνθηκών και αποκόπηκε από την υπόλοιπη ομάδα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στη βάση τους μέχρι που υπέκυψαν στο χιόνι και την παγωνιά.