ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 09:00

Ετοιμάζουν φιέστα για την άδεια στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα

09/02/18 • 08:31 | UPD 09/02/18 • 08:53

Νέος γύρος αντιδράσεων πυροδοτήθηκε από τη δεύτερη άδεια που χορηγείται στον Δημήτρη Κουφοντίνα από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου εισαγγελέα των φυλακών, του κ. Σπιλιώτη, ο οποίος προήδρευσε αυτή τη φορά και με ομόφωνη απόφαση, o Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για τη δράση της 17Ν, έλαβε τη νέα διήμερη άδειά του. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη φορά στο Συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, ο κ. Σαββαΐδης, κατά συνέπεια είναι πλέον δύο οι εισαγγελικοί λειτουργοί που συναίνεσαν στην άδεια του «Λουκά» της 17Ν.

Σύμφωνα με τον κώδικα για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή, από σήμερα το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 9. Οι περιοριστικοί /όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι του στον Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από το δήμο και η παρουσία του 2 φορές την ημέρα στο Α.Τ. της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του τονίζει: «Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Οχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μίας νέας γενιάς τρομοκρατών. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου, επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών.

Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε: Ως εδώ».

Με ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για προσβολή της ελληνικής κοινωνίας και του περί δικαίου αισθήματος: «Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει από τη φυλακή. Οσες φορές και αν βγει, η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι». Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μία οικογενειακή φωτογραφία με το δολοφονημένο από τη 17Ν πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη, τη μητέρα και την αδελφή του.

Οπως όλα δείχνουν πάντως και η σημερινή έξοδος του Δ. Κουφοντίνα θα έχει ανάλογο «πανηγυρικό» χαρακτήρα με την προηγούμενη, με τους φίλους του να προαναγγέλλουν την υποδοχή του έξω από τις φυλακές. Ανάμεσα σε εκείνους που θα δώσουν το «παρών» είναι και ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα, το οποίο μάλιστα απευθύνει κάλεσμα μέσω facebook: «Αύριο το πρωί, στις 9, υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή πρότυπο, Δημήτρη Κουφοντίνα». Την πρώτη φορά που βγήκε από τη φυλακή τον περίμενε εκτός από τη σύζυγο και το γιο του, και μια ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων ο γιος του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, καθώς και ένας νεαρός που είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη μαζί με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου