Ταξίδια, call girls και σάκοι με λεφτά σε γιατρούς σύμφωνα με την δικογραφία της Novartis

08/02/18 • 18:25 | UPD 08/02/18 • 18:25

Από τις καταθέσεις που έχει στη διάθεση του το FBI και περιλαμβάνονται στη δικογραφία φαίνεται πως δωροδοκούσε η εταιρεία γιατρούς και ποιες εταιρείες χρησιμοποιούσε ως μεσάζοντες για να διοργανώνει πολυτελή ταξίδια που περιελάμβαναν ακόμα και call girls.

«Δωράκια» σε Έλληνες γιατρούς

Όσον αφορά την Ελλάδα, από την έρευνα προκύπτουν καταγγελίες σε βάρος περισσότερων από 4.500 γιατρών, οι οποίοι φέρονται να πήρα «δωράκια» από τη Novartis, προκειμένου να τους συνταγογραφούν αναφέρει το star.gr. Καταγράφεται, μάλιστα, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 50 – 60 γιατρούς, το οποίο κόστισε 5.000 ευρώ για καθέναν από αυτούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εταιρεία διοργάνωνε πολυτελή «συνέδρια» ενώ φρόντιζε να παρέχει και συντροφιά στους γιατρούς αν χρειαζόταν. Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εταιρεία είχε και «καθαρές μέρες».

Οι «καθαρές μέρες»

Οι «καθαρές ημέρες» ήταν ένα πρόγραμμα το οποίο είχε θεσπίσει, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η Novartis προκειμένου να απαλλάσσεται από ενοχοποιητικά στοιχεία. Μία ή δύο μέρες το χρόνο οι διευθυντές των τμημάτων έστελναν email στους υπαλλήλους προκειμένου να καταστρέφουν συγκεκριμένα στοιχεία.