Ραγδαίες εξελίξεις

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

08/02/18 • 14:29 | UPD 08/02/18 • 14:29

Στο Συμβούλιο Επικρατείας με τη διαδικασία της «πιλοτικής» δίκης, δηλαδή να κριθεί η υπόθεση  αμετάκλητα θα μεταφερθεί πιθανότατα το θέμα της χορήγησης ασύλου των 8 Τούρκων αξιωματικών.

H νομική υπηρεσία του ενός από τους οκτώ,  υπέβαλλε αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας η υπόθεση της χορήγησης η μη ασύλου προκειμένου το θέμα να ξεκαθαρίσει σε μια δίκη και για τους οκτώ και να μην χρειάζεται να γίνουν διαφορετικές δίκες και σε πολλά στάδια, πρωτοδικείο εφετείο.

Μετά από αυτό  η δίκη του ενός Τούρκου για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να επανεξεταστεί η χορήγηση ασύλου που του παρείχε η ειδική Επιτροπή Ασυλου, που είχε προσδιοριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει, θα αναβληθεί.

Επίσης  ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,  ανακοίνωσε  ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο  Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ υπενθυμίζεται ότι η δική στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την  15η Φεβρουαρίου.