Πολλές οι αντιδράσεις

Μπακογιάννη για νέα άδεια Κουφοντίνα: Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

08/02/18 • 12:23 | UPD 08/02/18 • 12:25

«Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι», γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη  στο twitter σχολι;aζοντας τη νέα άδεια που θα πάρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. 

H κυρία Μπακογιάννη της οποίας ο σύζυγος  Παύλος δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη στις 29 Σεπτεμβρίου 1989, έξω από το γραφείο του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ανάφερε: «Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει αύριο από τη φυλακή.  Όσες φορές και αν βγει η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι». 

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.Είναι η δεύτερη φορά που ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της οργάνωσης , λαμβάνει άδεια από τις φυλακές.

Πρώτη φορά ήταν η άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Πριν από λίγες ημέρες ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών για τη 48ωρη άδεια που είχε χορηγηθεί στο Δημήτρη Κουφοντίνα το Νοέμβριο.

Στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είπε πως «θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων».

Ο κ. Πάιατ είχε διευκρινίσει πως «σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης», πρόσθερσε όμως με νόημα ότι «ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων».