Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι του έκλεψαν Rolex 10.800 ευρώ από το δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αθήνα [βίντεο]

07/02/18 • 16:22 | UPD 07/02/18 • 16:25

Μια περίεργη κλοπή καταγγέλλει ένας επιχειρηματίας από την Κρήτη το περασμένο Σάββατο σε μεγάλο ξενοδοχείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με επιχειρηματία, ο ίδιος είχε βγεί βόλτα το μεσημέρι του Σαββάτου από το ξενοδοχείο και είχε αφήσει στο δωμάτιο του το πανάκριβο ρολόι του μάρκας Rolex.

΄Όταν αυτός επέστρεψε στο ξενοδοχείο  γύρω στις 9 το βράδυ διαπίστωσε με μεγάλη του έκπληξη ότι το ρολόι δεν ήταν στην θέση του αλλά και πουθενά στο δωμάτιο το οποίο το είχε αφήσει.

όπως αναφέρει ο ίδιος είχε αφήσει το Rolex Rolex Deepsea, αξίας 10.800 ευρώ, πάνω στο τραπεζάκι του δωματίου. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ενώπιον και του υπεύθυνου της ρεσεψιόν, πιθανόν το ρολόι να το πήρε η καμαριέρα που μπήκε να τακτοποιήσει το δωμάτιο του λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του, γύρω στις 13.45 του Σαββάτου.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η καμαριέρα άφησε ατακτοποίητο το δωμάτιο, πιθανόν μέσα στη βιασύνη της για να πάρει το ρολόι και να φύγει προτού γίνει αντιληπτή. Παραθέτει μάλιστα και το σχετικό φωτογραφικό υλικό όπου φαίνεται ότι το δωμάτιο δεν έχει τακτοποιηθεί σωστά από την υπάλληλο, γεγονός που διαπίστωσε όταν μπήκε στο δωμάτιο και είδε ότι το ρολόι του είχε κάνει φτερά.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, ο επιχειρηματίας λίγα λεπτά αφότου έχει αντιληφθεί την απώλεια του προσωπικού του αντικειμένου και όντας εκτός εαυτού, ζητά επιτακτικά από τον υπεύθυνο της ρεσεψιόν τα στοιχεία της καμαριέρας για να έρθει σε επαφή μαζί της.

«Θα μου δώσεις το όνομα; Αν ήσουν συνεργάσιμος θα μου έλεγες, έλα να μπούμε στις κάμερες του διαδρόμου, να δούμε ποιοι μπήκαν στο δωμάτιο σου», απευθύνεται φανερά εκνευρισμένος προς τον υπεύθυνο της ρεσεψιον, ο οποίος του απαντά ότι, «δεν υπάρχουν κάμερες στο ξενοδοχείο». «Ποια είναι τα ονόματα, ποιοι καθάρισαν το δωμάτιο μου, μπορείς να μου το πεις;» επιμένει ο επιχειρηματίας. «Δεν είναι στο χέρι μου» απαντάει ψύχραιμος ο υπάλληλος. Τότε ο ένοικος που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα κλοπής ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον τόνο της φωνής του, ενώ το σκηνικό παρακολουθούν κι άλλοι πελάτες του ξενοδοχείου. «Φοβάσαι; Τι Φοβάσαι; Γιατί δεν μου λες «Ναι, θα σου δώσω τα ονόματα». Εσύ το πήρες; Δεν το πήρες εσυ. Γιατί δεν με βοηθάς; Θέλω να μου πεις, «να αυτό είναι το προσωπικό του ορόφου». Γιατί δεν μου το λες; Μήπως είναι ανασφάλιστο; Μήπως είναι κλέφτες;»

Υπέβαλε μήνυση

Στη συνέχεια υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του επιχειρηματία με αξιωματικό του Ανακριτικού Τμήματος Ασφάλειας Αθηνών. Ο επιχειρηματίας εξήγησε στον αστυνομικό τι ακριβώς είχε συμβεί, υποστηρίζοντας ότι η καμαριέρα που μπήκε να καθαρίσει το δωμάτιο του έκανε …μισές δουλειές, προφανώς επειδή, όπως πιστεύει, ίσως να μπήκε στο πειρασμό να πάρει το ρολόι και από το άγχος της να μην την πάρουν χαμπάρι προτίμησε να μην ολοκληρώσει την δουλειά της.