Νέες ημερίδες της δράσης «Λύσε τη Σιωπή» ενάντια της βίας κατά των γυναικών

06/02/18 • 11:28 | UPD 06/02/18 • 11:28

Η Ανατολή Κωνσταντινίδου Πολιτευτής της Ν.Δ στη Β΄Θεσσαλονίκης –Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη και εμπνεύστρια της δράσης «Λύσε τη Σιωπή» που τάσσεται υπέρ της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών ξεκίνησε νέο κύκλο ενημερωτικών ημερίδων ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες των οποίων ο αριθμός-θυμάτων είναι συγκριτικά μεγαλύτερος σε σχέση με τους άντρες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Γηγενών Επιστημόνων της Πυλαίας «Αρχαία Στρέψα» η εκστρατεία «Λύσε τη Σιωπή» ενημέρωσε το κοινό στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας για την αξία της πρόληψης αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως είναι βία κατά των γυναικών.

Η Ανατολή Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην επίλυση του φαινομένου που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έξαρση λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας και τόνισε ότι είναι στη διάθεση οποιαδήποτε φορέα και συλλόγου που επιθυμεί να επικοινωνήσει με το «Λύσε τη Σιωπή» και να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές δράσεις.

Τέλος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Καπελώνη Καίτη για την εξαιρετική πρωτοβουλία. Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές οι κυρίες Νάστα Θάλεια Δικηγόρος και η Ντίνα Μενέκου Ψυχολόγος καθώς και ο κύριος Κωνσταντίνος Ζησόπουλος Ιατροδικαστής.