Ρίγη συγκίνησης

«Μίκη θα αλλάξεις την ιστορία» – Συγκινητικές στιγμές με τον Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο

04/02/18 • 15:23 | UPD 04/02/18 • 16:33

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από την στιγμή που Μίκης Θεοδωράκης έκανε την εμφάνιση του. 

Λίγο πριν ανέβει στην εξέδρα που έχει στηθεί μπροστά από την Βουλή ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε μέσα από τις χιλιάδες κόσμου που είναι συγκεντρωμένοι μέσα από επευφημίες και χειροκροτήματα.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν πάνω στην εξέδρα και δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την ομιλία του έπαιζαν τα τραγούδια του με τον ίδιο να τα σιγοτραγουδά.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ξεσήκωσε ρίγη συγκινήσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ξεκίνησε την ομιλία τους λέγοντας:  «Αδέλφια μου, φασίστες, τρομοκράτες, ναζιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι. Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ… Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά και ασυμβίβαστα. Όμως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή. Όπως εσύ με δίδαξες σε όλη μου τη ζωή, κυρίαρχε…» με το κόσμος να παραληρεί.

Την ίδια στιγμή ο λαός που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά από την εξέδρα ξεκίνησε να φωνάζει: Μίκη θα αλλάξεις την ιστορία με τον να συγκινείται.

Διαβάστε επίσης: «Αδέρφια μου, φασίστες, τρομοκράτες…» – Η συγκλονιστική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα