Ποινική δίωξη στον Στέλιο Διονυσίου – Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο

31/01/18 • 14:13 | UPD 31/01/18 • 14:13

Ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας ασκήθηκε στον τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου.

Ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας ασκήθηκε στον τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου.

Ο τραγουδιστής παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί.

Συνοδεία αστυνομικών αλλά χωρίς χειροπέδες, ο Στέλιος Διονυσίου πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας, παραπέμποντάς τον να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αρνήθηκε ότι έκοψε την κορδέλα που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί για να κλείσουν προσωρινά τη Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και ότι χτύπησε με τον καθρέπτη του αυτοκινήτου του τον τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Ο Στέλιος Διονυσίου, ο οποίος πέρασε όλο το βράδυ στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων, υποστηρίζει πως υπήρξε μεταξύ τους μόνο «λεκτική αντιδικία».

Ο συνήγορός του Βασίλης Καπερνάρος σε δηλώσεις του μίλησε για «κακή εκτίμηση» του εισαγγελέα, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τραγουδιστή.

«Του ζητήσαμε να περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση για να προστατεύσουμε τη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Καπερνάρος, επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί δεν επιβεβαιώνουν στις καταθέσεις τους ότι ο τραγουδιστής χτύπησε τον συνάδελφό τους.

Ο κ. Καπερνάρος διάβασε και την ιατροδικαστική έκθεση (η οποία έφτασε μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης), αναφέροντας πως σύμφωνα με αυτήν δεν προκύπτουν κακώσεις στον τροχονόμο και, άρα, ούτε τραυματισμός του.