«Τίναξαν» στον αέρα την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

«Λερναία ύδρα» οι συμμορίες των ΑΤΜ – Χειροπέδες σε οκτώ άτομα για τις ανατινάξεις

31/01/18 • 08:19 | UPD 31/01/18 • 08:20

Οι αστυνομικοί… εξάρθρωναν, οι βομβιστές των ΑΤΜ χτυπούσαν. Τις τελευταίες δύο ημέρες αστυνομικές διαρροές ανέφεραν τη «μεγάλη» εξάρθρωση συμμορίας που προέβαινε σε ανατινάξεις ΑΤΜ με τη μέθοδο διοχέτευσης μίγματος αερίου στο εσωτερικό τους (PLOFKRAAK), ωστόσο άλλη συμμορία χτυπούσε θεαματικά ΑΤΜ στα Πετράλωνα.

Οι συλληφθέντες ευθύνονται για 10 ανατινάξεις με λεία περίπου 300.000 ευρώ από τις περίπου 100 που έχουν σημειωθεί σε Αττική και επαρχία από τον Αύγουστο του 2017 έως σήμερα.

Η συμμορία που εξαρθρώθηκε, όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, είναι μία από τις τρεις που φαίνεται να δρουν το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνοντας σε καθημερινές ανατινάξεις μεμονωμένων ΑΤΜ, κυρίως αυτών που είναι τοποθετημένα σε καταστήματα και λιγότερο εκείνων που βρίσκονται σε υποκαταστήματα τραπεζών.

υνελήφθησαν οκτώ άτομα, πέντε Μολδαβοί και τρεις Eλληνες, ενώ κατασχέθηκαν μία φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, τέσσερις κασετίνες χρημάτων ΑΤΜ, τρία πιστόλια, περίστροφο κρότου, τρεις απομιμήσεις όπλων, απομίμηση χειροβομβίδας, διάφορα κοσμήματα, πέντε αυτοκίνητα και 16.060 ευρώ.

Η συγκεκριμένη συμμορία, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, αποτελούνταν από δύο πυρήνες, τον επιχειρησιακό που απάρτιζαν οι Μολδαβοί και τον υποστηρικτικό οι Eλληνες. Φερόμενος επιχειρησιακός αρχηγός είναι ένας 23χρονος Μολδαβός, που επέλεγε τους στόχους, ενώ αρχηγός «υποστήριξης» ήταν ένας 36χρονος Ελληνας, ο οποίος παρείχε κρησφύγετα στους δράστες, τα μέσα για να διαπράξουν τις παράνομες ενέργειες, ενώ σε κάποιες από αυτές έκανε και τον τσιλιαδόρο. Επισημαίνεται ότι τα δύο αρχηγικά μέλη έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, ενώ ο 25χρονος Ελληνας έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου