Breaking News

Αλλαγές στις συγκοινωνίες: Τραπεζικές κάρτες αντί ηλεκτρονικών εισιτηρίων και έλεγχοι με συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Διαψεύδει… επιβεβαιώνοντας ο ΟΑΣΑ ότι μεγάλος αριθμός φακέλων που περιείχαν στοιχεία για την έκδοση καρτών των μέσων μαζικής μεταφοράς καταστράφηκαν ή χάθηκαν από τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων του Οργανισμού στις 2 Δεκεμβρίου του 2017.

Το εύρος της καταστροφής και η συγκεκριμένη απώλεια εγγράφων δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, γνωστοποιήθηκε όμως από τη διοίκηση του Οργανισμού στις 27 Δεκεμβρίου προς το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ).

Πράγματι με επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιάννης Σκουμπούρης, η ΟΤΟΕ ενημερώνεται ότι τα στοιχεία που είχε μαζικά αποστείλει του προς τον ΟΑΣΑ, ήταν ανάμεσα στα κατεστραμμένα.

Στην επιστολή του προς τους τραπεζοϋπαλλήλους αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί».

Ζητεί δε «συγγνώμη» για την όποια ταλαιπωρία έχει προκληθεί και αποποιείται κάθε ευθύνης σημειώνοντας ότι από την ίδια επίθεση ο Οργανισμός έχει υποστεί και αυτός βλάβες.

Ερωτηματικά εγείρονται κατά πόσον η απώλεια των φακέλων εγγράφων βάζει σε κίνδυνο τα ενδεχομένως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που εμπεριέχονταν σε αυτούς, καθώς δημοσιεύματα ανεβάζουν τον αριθμό των απωλεσθέντων εγγράφων μεταξύ 3.000 και 5.000.

Μετά τη δημοσιοποίηση, σήμερα, της καταστροφής, η διοίκηση του ΟΑΣΑ έσπευσε πάντως να διαψεύσει ότι υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΣΑ αναφέρει:

Σε σχέση με τη διακινούμενη φημολογία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί δήθεν απώλειας προσωπικών δεδομένων πολιτών από τον ΟΑΣΑ, ο Οργανισμός για την αποκατάσταση της αλήθειας, έναντι της δημιουργικής φαντασίας των διακινητών της «είδησης», ενημερώνει:

Α. Δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.

Β. Υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς.

Γ. Ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή.

Φιάσκο στον ΟΑΣΑ: Χάθηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών [έγγραφα]

Στο ίδιο έργο θεατές θα χρειαστεί να είναι χιλιάδες κάτοχοι μηναίων καρτών του ΟΑΣΑ «τραβώντας» πάλι την ταλαιπωρεί για αποστολή των στοιχείων τους, προκειμένου να αποκτήσουν τις προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ο λόγος; Μια  εμπρηστική επίθεση που έγινε στις αρχές του περασμένου μήνα από αγνώστους  στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών των Μέσων Μεταφοράς.

Πρόκειται για στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς για μαζική έκδοση καρτών, ενημέρωσε ετεροχρονισμένα (στις 27 Δεκεμβρίου) το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Την καταστροφή των εγγράφων παραδέχεται σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης και ζητάει από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης.

Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαΐδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

Η  επίθεση, απόπειρα εμπρησμού κατά του σταθμού στην Καλλιθέα είχε γίνει τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου.

Οι δράστες τότε είχαν αποπειραθεί να πυρπολήσουν το κτίριο του ΗΣΑΠ, όπου γίνεται επεξεργασία των στοιχείων για την έκδοση καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν αναμμένα στουπιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν κάρτες εισιτήρια, κομπιούτερ και κάποια γραφεία.

Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, διευκρίνιζαν τότε, ότι τα στοιχεία των πολιτών που κάηκαν μαζί με τις κάρτες και τα κομπιούτερ υπάρχουν και σε άλλα αρχεία και οι κάρτες θα επανεκδοθούν.

 

 

 

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap