17 Ιανουαρίου η οριστική απόφαση

Προσωρινή διαταγή αναστολής τoυ προστίμου για την ΣΕΚΑΠ

29/12/17 • 14:09 | UPD 29/12/17 • 14:54

Εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ. Στις 17 Ιανουαρίου θα δοθεί οριστική λύση

Προσωρινή διαταγή αναστολής των αποφάσεων δηλαδή του προστίμου για την ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το δικαστήριο.

Δεκτή έγινε σήμερα στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής το αίτημα αναστολής που υπέβαλε η ΣΕΚΑΠ (ασφαλιστικά μέτρα) κατά της απόφασης επικύρωσης του προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις 8 Ιανουαρίου στην εργασία τους, ενώ στις 17 Ιανουαρίου θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων σχολιάζοντας την απόφαση είπαν ότι κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, με τους εργαζόμενους να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλεία τους αναμένοντας την οριστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου.

Ψήφισμα-καμπανάκι σε Τσίπρα, αρχηγούς κομμάτων και Βουλή

Εκκληση για άμεση λύση στο θέμα της ΣΕΚΑΠ, ώστε η καπνοβιομηχανία να μην οδηγηθεί σε πτώχευση, απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με ψήφισμά του, που αποστέλλεται στον πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Οικονομίας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι «είναι τραγικό σήμερα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση, που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, συνεισφέρει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία κι αποτελεί οικονομικό και εργασιακό “πνεύμονα” για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή».

Στο κείμενο του ψηφίσματος, ο δήμαρχος Ξάνθης και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αλλά και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το μέλλον της ιστορικής καπνοβιομηχανίας. «Μια ιστορική εταιρεία, που διεσώθη μόλις χτες και μετετράπη από προβληματική και υπερχρεωμένη σε κερδοφόρα με αναπτυξιακή τροχιά, δυστυχώς βρίσκεται και πάλι στο σημείο “μηδέν”, φορτωμένη από την περίοδο του 2009 με ένα υπέρογκο ποσό προστίμου 38,2 εκατ. ευρώ (…) Η εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας και η απρόσκοπτη λειτουργία της είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς προσφέρει άμεσα ή έμμεσα θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 200 οικογένειες», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.