Στα χνάρια διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών το ΣΔΟΕ

27/12/17 • 17:57 | UPD 27/12/17 • 17:57

Το κουβάρι του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη ενός 26χρονου ομογενούς από το Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη παραλαμβάνοντας 25 κιλά και 935 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε δύο ταχυδρομικά δέματα.

Στα χνάρια διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών βρίσκεται το ΣΔΟΕ. Το κουβάρι του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη ενός 26χρονου ομογενούς από το Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη παραλαμβάνοντας 25 κιλά και 935 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε δύο ταχυδρομικά δέματα από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής την Παρασκευή .

Μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών και των συναρμόδιων Ισπανικών Αρχών (Guardia Civil), οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των δύο ταχυδρομικών δεμάτων, κατόπιν σχετικής έγκρισης της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, τα οποία προήρχοντο από Βαρκελώνη Ισπανίας με προορισμό την χώρα μας, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Μαδρίτης Barajas.

Ο συλληφθείς συνελήφθη εντός γραφείου ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο, τη στιγμή που παραλάμβανε τα ταχυδρομικά δέματα στα οποία αναγράφονταν πλαστά στοιχεία παραλήπτη. Για την παραλαβή τους είχε φροντίσει να κατέχει πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τα αυτά πλαστά στοιχεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και την κατασχεθείσα ποσότητα προόριζε για περαιτέρω διακίνηση.

Η έρευνα συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και άλλων χωρών, τόσο για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του αποστολέα της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών, όσο και για την διαπίστωση ύπαρξης και άλλων ταχυδρομικών δεμάτων με ναρκωτικές ουσίες με τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Ο συλληφθείς, μετά το σχηματισμό δικογραφίας, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ όπως διαπιστώθηκε είναι σεσημασμένος, έχοντας καταδικαστεί στο παρελθόν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία, σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή και ναρκωτικά και είχε αποφυλακιστεί προσφάτως.