Έμειναν 8 ώρες ακινητοποιημένοι

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον εγκλωβισμό στα χιόνια στην Αθηνών-Λαμίας

25/12/17 • 12:59 | UPD 25/12/17 • 13:02

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί πως και γιατί δημιουργήθηκε αυτό το χάος και να αποδοθούν ευθύνες.

Η απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσαν μέσα στο χιονιά το απόγευμα της Παρασκευής οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στην εθνική οδό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το «lamiareport», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί πως και γιατί δημιουργήθηκε αυτό το χάος και να αποδοθούν ευθύνες.

Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία ζητά εξηγήσεις από την εταιρεία που έχει και την ευθύνη αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, καθώς επίσης και από τον επικεφαλής – υπεύθυνο των μηχανημάτων που είχαν την ευθύνη καθαρισμού του οδοστρώματος.

Οι ουρές στην εθνική οδό μέσα στα χιόνια το απόγευμα της Παρασκευής έφτασαν τα 15 χιλιόμετρα και εκατοντάδες οδηγοί με τις οικογένειές τους για ώρες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως για ακόμη μια φορά με 5 εκατοστά χιόνι παρέλυσε το εθνικός δίκτυο.

Από τις 15:00 το μεσημέρι έως περίπου στις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής έμειναν ακινητοποιημένοι στα χιόνια, στην εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μαρτίνου.

Αιτία το γεγονός πως είχε «διπλώσει» μια νταλίκα και είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πολλοί από τους εγκλωβισμένους, μάλιστα, κατήγγειλαν πως κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για την κατάσταση