Ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής

Θρίλερ με την επιχείρηση διάσωσης για πλήρωμα πλοίου που προσάραξε σε βραχονησίδα

23/12/17 • 12:27 | UPD 23/12/17 • 12:29

Οι 12 αλλοδαποί του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA έχουν βρει καταφύγιο σε σπηλιά στη βραχονησίδα Τραγονήσι - Στο σημείο θα μεταφέρει άνδρες της ΕΜΑΚ και δύτες του λιμενικού ελικόπτερο Σούπερ Πούμα

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης έχει στηθεί ανατολικά της Μυκόνου από άνδρες του Λιμενικού Σώματος , με τη συνδρομή φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού καθώς και ελικοπτέρου τύπου Σινούκ, για την διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» που προσάραξε χθες το βράδυ κοντά στην νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου.

Το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό τουΤο φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά έχει 12 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό.

Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή του στρατού. Το zougla.gr επικοινώνησε με το θάλαμο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου μας τόνισαν πως με δική τους πρωτοβουλία οι 12 ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του «LITTLE SEYMA», μπήκαν σε σωστική λέμβο και αμέσως δυνάμεις του λιμενικού ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσής τους.

Τα μέλη του πληρώματος, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται από λεπτό σε λεπτό ελικόπτερο τύπου Σινούκ να τους διασώσει και να τους μεταφέρει για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.