«Καθαρό» το καλάσνικοφ

Αποκάλυψη: Οι κάμερες ασφαλείας στο Εφετείο δεν δουλεύουν από το… 2002! 

22/12/17 • 21:14 | UPD 22/12/17 • 21:32

Εξωτερικά το Εφετείου υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχουν καν τοποθετημένες κάμερες, ενώ έπρεπε να υπάρχουν εκεί επίσης από το 2002!

Μπροστά σε μια απίστευτη – όσο και δυσάρεστη – αποκάλυψη βρέθηκαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.που ερευνούν την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό και καλάσνικοφ στο Εφετείο, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ Κατά τη διάρκεια αναζήτησης από άνδρες της ασφάλειας και τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσία, υλικού από το βίντεο ασφαλείας, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες του Εφετείου έχουν να καταγράψουν από… το 2002!

Και όχι μόνο αυτό. Διαπιστώθηκε επίσης ότι παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις κατά το παρελθόν, δεν μπήκαν ποτέ κάμερες σε κρίσιμα εξωτερικά σημεία του Εφετείου Αθηνών…

«Καθαρό» το καλάσνικοφ

Ο κάλυκας από το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να διαφύγουν μετά την τοποθέτηση του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού, εξετάζεται στα βαλιστικά εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνδέει τον κάλυκα του όπλου με αντίστοιχο που χρησιμοποιήθηκε σε κάποια από τις τρεις προηγούμενες επιθέσεις της Οργάνωσης Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Το καλάσνικοφ είναι λοιπόν, μέχρι στιγμής, «καθαρό», με την έρευνα να συνεχίζεται.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη επίθεση από τους δικαστές

Ευθύνες  στην κυβέρνηση ουσιαστικά επιρρίπτει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας» και προσθέτει με νόημα:

«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, η Ένωση σημειώνει: «Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

 

 

Copy link
Powered by Social Snap