Απίστευτο: Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου χαρακτήρισε «ΑμεΑ» υπαλλήλους του δήμου του [βίντεο]

22/12/17 • 12:52 | UPD 22/12/17 • 13:39

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ».

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Κατά τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα τη λειτουργία του πολεοδομικού γραφείου, ο κ. Γαβότσης μίλησε με απαξιωτικό τρόπο λέγοντας ότι οι μισοί μηχανικοί του δήμου είναι «σχεδόν ΑμεΑ».

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά…» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Ανέστη Πολυχρονίδη, προκαλώντας την αντίδρασή του. «Πάρτε το πίσω τώρα. Σε παρακαλώ προσβάλεις τους συναδέλφους σου. Το να λέτε για κάποιον συνάδελφο ότι είναι ΑμεΑ δεν σας τιμά. Πάρτε το πίσω» του απάντησε.
Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Γαβότσης επιχείρησε να τα μαζέψει, λέγοντας η φράση του ήταν αδόκιμη και ότι ο ίδιος δεν ήθελε να θίξει προσωπικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών», είπε χαρακτηριστικά.

Aπό την πλευρά του, ο κ. Πολυχρονίδης, μιλώντας στον ιστότοπο politesoraiokastrou έκανε λόγο για αναφορά «άκρως προσβλητική για τους εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς στο δήμο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η έκφραση ήταν «βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζομένους ΑμεΑ στον δήμο μας και στην αποδεδειγμένη ικανότητα παραγωγής έργου και προσφοράς τους. Η σιωπηλή άρνησή του να ανακαλέσει φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και την ύπαρξη υπέρμετρης αλαζονείας. Περιμένω τη θέση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και των υπευθύνων της τεχνικής υπηρεσίας».

 

 

 

Copy link
Powered by Social Snap