Αλλαγές θέλει το υπουργείο Παιδείας: Αναβάθμιση των πτυχίων των ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά

22/12/17 • 11:02 | UPD 22/12/17 • 11:26

Η δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου θα δίνεται σε αποφοίτους του ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα υλοποιηθεί.

Τη δυνατότητα στους φοιτητές των ΤΕΙ να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους σε πανεπιστημιακό δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου θα δίνεται σε αποφοίτους του ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και τους συνεργάτες του, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την «συγχώνευση» των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Αυτό όμως κρίθηκε πως είναι άδικο για όσους πήραν πτυχίο από τα ΤΕΙ πρόσφατα με το σκεπτικό ότι δύο νέοι που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος ευνοείται έναντι του πρώτου, σύμφωνα με την Καθημερινή. Έτσι, αποφασιστηκε να μην μείνει κανένας… παραπονεμένος και να δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης σε πτυχιούχους από μία χρονολογία και μετά.