Το γύρο του κόσμου κάνει η έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

22/12/17 • 09:39 | UPD 22/12/17 • 09:39

Ολα τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν εκτενή αναφορά στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών

Η είδηση της έκρηξης στο Εφετείο Αθηνών έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η πυροδότηση του αυτοσχέδιου μηχανισμού προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά όχι θύματα κι ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δύο ελληνικά ΜΜΕ.

Οι New York Times λένε ότι οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το σημείο, βρήκαν έξω από το κτίριο μια τσάντα που περιείχε τα εκρηκτικά και ερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Το ABCNews επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την έγκριση από τη Βουλή μέτρων για την επιβολή κυρώσεων κατά διαδηλωτών που συγκεντρώνονται τακτικά στο δικαστήριο προσπαθώντας να εμποδίσουν τους εβδομαδιαίους πλειστηριασμούς κατοικιών. Και σημειώνει:

«Οι πλειστηριασμοί έχουν ασκήσει πίεση στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία εγκατέλειψε αυστηρότερα μέτρα προστασίας για τους όσους έχουν δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές. Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής κρίσης, περίπου τα μισά από τα δάνεια στην Ελλάδα θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα – το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»