Χαμός σε δικαστήριο της Κρήτης – Εσπασαν τα ισόβια δεσμά για το διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία

21/12/17 • 15:16 | UPD 21/12/17 • 15:21

Το θυμό τους προκάλεσε η ανακοίνωση των ποινών καθώς "έσπασαν" τα ισόβια για τον κύριο κατηγορούμενο στον οποίο επιβλήθηκαν 23χρόνια κάθειρξης και ποινή 3.000 ευρώ.

Οργή και τεταμένη ατμόσφαιρα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου όπου ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η ετυμηγορία για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία με αποτέλεσμα οι συγγενείς να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Το θυμό τους προκάλεσε η ανακοίνωση των ποινών καθώς «έσπασαν» τα ισόβια για τον κύριο κατηγορούμενο στον οποίο επιβλήθηκαν 23χρόνια κάθειρξης και ποινή 3.000 ευρώ. Ένοχος κρίθηκε o 57χρονος κρεοπώλης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με βρασμό ψυχικής ορμής, για το θάνατο του Πρίαμου Ξυδάκη και ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον Μανόλη Σταυρουλάκη. Αθώος κρίθηκε ο 40χρονος αδερφός του κρεοπώλη.

Οργισμένος και ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη που ξέσπασε φωνάζοντας «φονιάδες». Επιτέθηκε μάλιστα σε δικαστές φωνάζοντας «το κρίμα στο λαιμό σου» προειδοποιώντας ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Τουλάχιστον 40 αστυνομικοί βρίσκονταν στο αστυνομικό μέγαρο και δεν επετράπη σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων να μπουν στο χώρο καθώς επικράτησε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Από την πλευρά τους, δίκαιη χαρακτήρισαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων την απόφαση του δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι έπεσε «φως» σε όλες τις πτυχές της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο 57χρονος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη, ο οποίος καθόταν σε παρακείμενο καφενείο, και ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα σκάγια της καραμπίνας του 57χρονου. Στον αντίποδα, ο κ. Κοκκινάκης είχε προτείνει την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού τού κρεοπώλη, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη.

Η πολύκροτη υπόθεση

Το διπλό φονικό είχε συγκλονίσει τον Ιούνιο του 2012 την τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου και η πολυήμερη δίκη διεξήχθη σε κλίμα αντεγκλήσεων και συνεχών εντάσεων.

Σε ότι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2014 , ο κρεοπώλης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη σε ισόβια κάθειρξη και οκτώ χρόνια για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, σε διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Στον αδερφό του ιδιοκτήτη λεωφορείου είχαν επιβληθεί 14 χρόνια φυλάκισης, χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη, ενώ με απόφαση του δικαστηρίου η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Αθώος είχε κριθεί ο τρίτος αδερφός.

Πηγή:neakriti.gr