Υπεραμύνθηκε της τροπολογίας

Κοντονής: «Δεν θα αφήσουμε τους τρελούς να ανοίγουν τα κεφάλια των συμβολαιογράφων»

21/12/17 • 14:07 | UPD 21/12/17 • 14:07

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων μπλοκάρουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων μπλοκάρουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

«Η διάταξη αυτή δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία αλλά την προστασία όσων κάνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Εδώ μπορεί να μπει ένας τρελός και να τους ανοίξει το κεφάλι. Δεν γίνεται να τους αφήσουμε απροστάτευτους από τη στιγμή που επιτελούν δημόσιο καθήκον» είπε και πρόσθεσε:

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν τους μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι πήραν τα δάνεια εκατομμυρίων και οι οποίοι έφτιαξαν τις βίλες και έβγαλαν τα λεφτά έξω. Δεν συνδέεται αυτή η διάταξη με πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Δεν μπορούμε να έχουμε 2 μέτρα και δύο σταθμά για συμβολαιογράφους. Δηλαδή να ισχύει το αυτεπάγγελτο για όσους κάνουν φυσικούς πλειστηριασμούς και να μην ισχύει και να μένουν απροστάτευτοι όσοι κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

 Ακούγοντας τα παραπάνω ο Δημήτρη Θεοχαρόπουλο να σχολιάζει με νόημα: «Γιατί το αυτεπάγγελτο δεν ισχύει για τον Ρουβίκωνα; Έχετε επιλεκτικές ευαισθησίες;».

«Μην κοροϊδευόμαστε. Φέρνετε άρον άρον διάταξη γιατί τώρα θυμηθήκατε ότι υπάρχει νομοθετικό κενό; Γιατί μας κάνατε εδώ μάθημα για την καλή νομοθέτηση. Κι αν ίσχυε αυτή η διάταξη παλιά κάποιοι εξ ημών θα αντιμετώπιζαν ποινικές διώξεις», η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να επεκτείνει τα όσα ισχύουν «για τα Ειρηνοδικεία και την προστασία διεξαγωγής των πλειστηριασμών εκεί από τη δεκαετία του ’50» και στα γραφεία των συμβολαιογράφων.

«Και ποιος σας είπε ότι μας ενδιαφέρει τι ισχύει από το ’50. Κύριε υπουργέ το καινούργιο είναι ότι τώρα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Αυτό είναι το καινούργιο. Και θα δούμε από τον καινούργιο χρόνο τι θα γίνει. Εμείς δεν κάνουμε καμιά παραπληροφόρηση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στον ισχυρισμό του υπουργού πως «υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το θέμα του αυτεπαγγέλτου».