Εικόνα-σοκ: Προσφυγόπουλο 4 ημερών κοιμάται σε τελάρο στον καταυλισμό της Μόρια

21/12/17 • 13:48 | UPD 21/12/17 • 14:44

Μην έχοντας κούνια, ούτε καν στρώμα να το ακουμπήσει, το τυλίγει σε μια κουβέρτα και το τοποθετηθεί δίπλα της, σε ένα πλαστικό τελάρο

Η φωτογραφία με ένα νεογέννητο προσφυγόπουλο που κοιμάται μέσα σε τελάρο στην Μόρια κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Μια γυναίκα από τη Συρία, σε σκηνή, στον καταυλισμό, με το τεσσάρων ημερών μωρό της. Μην έχοντας κούνια, ούτε καν στρώμα να το ακουμπήσει, το τυλίγει σε μια κουβέρτα και το τοποθετηθεί δίπλα της, σε ένα πλαστικό τελάρο. Σαν αυτά που μαζεύουν φρούτα.

Την εικόνα δημοσίευσε στο Facebook ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης γράφοντας. «Θα έβαζες το τεσσάρων ημερών μωρό σου να κοιμηθεί σε ένα τελάρο μέσα σε μια τέντα;» ενώ λίγες ώρες αργότερα επανήλθε ενημερώνοντας ότι η τεσσάρων μηνών Ραφίφ και η οικογένειά της μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό του Καρά Τέπε.

«H μικρούλα Rafif και η οικογένεια της βρήκαν μια ζέστη γωνία στον Καρα Τεπε. Ο Σταυρος Μυρογιαννης βοήθησε να κοιμηθούν έπειτα από πολύ καιρό σε κρεβάτι και με γεμάτο στομάχι. Υπάρχουν ακόμα εγκυες και πολλά παιδιά που ζούνε σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στις λάσπες στον ελαιώνα δίπλα στο hot spot. Αν ακούει κάποια οργάνωση ας τους βοηθήσει αλλιώς να σωπάσει για πάντα!», έγραψε συγκεκριμένα.