Σούρας για τους Αγίους Αναργύρους: Kανένας δεν σκοτώνει εν βρασμώ ψυχής το παιδί του [βίντεο]

19/12/17 • 12:52 | UPD 19/12/17 • 12:52

Την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους ανέλυσε ο Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους ανέλυσε ο Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Όπως είπε ο γνωστός ψυχίατρος, υπάρχουν τρία δεδομένα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε:

1ον Υπάρχει τεράστια αύξηση αυτών των καταστάσεων. «Ακούμε τον τελευταίο καιρό τέτοιες ιστορίες και πρέπει να δούμε το λόγο», είπε σχετικά.

2ον Διερωτήθηκε αν λειτουργεί η πρόβλεψη, στην κοινωνία και το κράτος.

3ον Η οικογένεια ξέρει να διακρίνει; Κι αν ξέρει, τολμά να πάει να μιλήσει, να καταγγείλει;

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν κάποιος φτάσει εκεί που έφτασε ο συγκεκριμένος, κάτι έχει γίνει. Δεν σκοτώνει κάποιος που είναι εκτός εαυτού το παιδί του. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε εν βρασμώ ψυχής».

Διευκρίνισε, επίσης ότι, κανένας δεν θα μάθε ποτέ τι συνέβη ακριβώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζοντας πως «δε γίνονται έτσι οι διαγνώσεις».

«Σήμερα αυτό, προχθές στη Νέα Σμύρνη, πιο πριν στο Μαρκόπουλο», είπε ο Δ.Σούρας, υπογραμμίζοντας την πυκνότητα ανάλογων οικογενειακών τραγωδιών.

Ερωτηθείς πού μπορεί να οφείλονται αυτές, απάντησε πως «οικονομικοκοινωνικά είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Προσπαθούμε με τη λογική να εξηγήσουμε το παράλογο. Τι πρέπει να κάνουν οι οικογένειες; Εδώ μιλάμε για διαταραχή, κάτι είχε που κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει. Τον άνθρωπο το διαταραγμένο κάποιος μπορεί να τον καταλάβει», είπε ο ψυχίατρος και τόνισε πως είναι «άλλο η αφορμή κι άλλο η αιτία. Άλλο τι πυροδοτεί κάτι, κι άλλο αυτό που βράζει».

«Όλοι δίνουν σημάδια, το πρόβλημα είναι ποιος μπορεί να τα διακρίνει», κατέληξε.