Στη φυλακή 11 άτομα για το κύκλωμα στον ΟΣΕ

19/12/17 • 12:27 | UPD 19/12/17 • 12:27

Πρόκειται για οκτώ υπαλλήλους του ΟΣΕ και τους τρεις φερόμενους ως επικεφαλής του κυκλώματος. Οι υπόλοιποι οαφέθηκαν ελεύθεροι

Πρόκειται για οκτώ υπαλλήλους του ΟΣΕ και τους τρεις φερόμενους ως επικεφαλής του κυκλώματος. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους καθώς είχαν περιφερειακό ρόλο. Επιβλήθηκαν εγγυοδοσίες (5.000 ευρώ και 2.000 ευρό) σε δυο κατηγορούμενους, η μια εκ των οποίων είναι η κόρη του ενός εκ των φερομένων ως επικεφαλής Ρομά.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν στις απολογίες τους τις κατηγορίες και μάλιστα ο συνήγορος ενός εκ των φερομένων ως επικεφαλής, Σακης Κεχαγιόγλου , είπε πως «ορισμένες μικροπαραβάσεις ανά την Ελλάδα είναι μεμονωμένα και μη συνδεόμενα περιστατικά σε διάφορες πόλεις της χώρας και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης». Αργότερα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε : «η απόφαση περί προσωρινής κράτησης του πρώτου εντολέα μου αλλά παράλληλα και η απόφαση να αφεθεί ελεύθερη η δεύτερη εντολέας μου καταδεικνύει ότι στο πρόωρο αυτό δικονομικό στάδιο ο κύριος ανακριτής και η κα εισαγγελέας επιμέρισαν ρόλους και ευθύνες. Είμαι βέβαιος ότι σε τέτοια ογκώδη και περίπλοκη από οικονομοτεχνική άποψη δικογραφία, η πορεία της κύριας ανάκρισης θα διαλευκάνει πληρέστερα τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων».

Ο δικηγόρος Θεμης Σοφός ,εκπροσωπώντας κατηγορούμενους υπαλλήλους του ΟΣΕ, είπε πως οι εντολείς του αρνούνται την κατηγορία και ‘από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει δωροδοκία, κατηγορία την οποία απορρίπτουν κατηγορηματικά».

Όσον φορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ενός υπαλλήλου είπε πως «ασκούσε παράλληλη αγροτική απασχόληση για να ζήσει και τα χρήματα προέρχονται από εκεί». Σχετικά με τις συνομιλίες υπάλληλων με τους φερόμενους ως επικεφαλής, απάντησε πως οι άνθρωποι αυτοί είχαν κερδίσει νόμιμους πλειστηριασμούς και τους τηλεφωνούσαν για να μάθουν πως θα παραλάβουν το υλικό.