Υπόθεση Energa: «Όχι» στην αποφυλάκιση Φλώρου από το Εφετείο

18/12/17 • 17:26 | UPD 18/12/17 • 17:26

Ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος ζήτησε να μιλήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου και επικαλέστηκε τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο για το σκάνδαλο της Enegra-Hellas Power.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα που θεώρησε πως ο επιχειρηματίας πρέπει να παραμείνει στη φυλακή γιατί είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος, ζήτησαν να γίνει δεκτή η αίτηση του εντολέα τους, επικαλούμενοι την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί από την παραμονή του στη φυλακή και επισημαίνοντας ότι συντρέχουν όλοι οι όροι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος ζήτησε να μιλήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου και επικαλέστηκε τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και εξαιτίας αυτών κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Ήθελα να αναφερθώ σε δυο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Έχω μόνιμη κατοικία», είπε στο δικαστήριο ο κ. Φλώρος σύμφωνα με το newsit.gr και συνέχισε:

«Εκεί που είμαι εκτός από τις πιέσεις, δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά».

Προεδρος: Καλά τον καθηγητή γιατί τον πήρατε αφού δεν μπορεί να βοηθήσει;

Φλώρος: Για να είναι εύκολο να καταλάβει αφού του εξηγήσω!

Πρόεδρος: Εκτός αυτού υπάρχει άλλος λόγος που θέλετε να βγείτε έξω; Πείτε μας.

Φλώρος: Δε μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δε μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω. Αισθάνομαι μια τρομερή ψυχολογική πίεση. Με θλίβει το γεγονός αυτό. Έχω φτάσει σε ψυχολογικό τέλμα. Στο λόγο της τιμής μου σας το λέω.