Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα

18/12/17 • 14:16 | UPD 18/12/17 • 14:16

Στη σπείρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, συμμετείχαν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτων και ένας κλειδαράς.

Σπείρα που βρίσκεται πίσω από εκατοντάδες κλοπές αυτοκινήτων, κυρίως στην Αττική, εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, η συγκεκριμένη σπείρα βρίσκεται πίσω από 500 κλοπές αυτοκινήτων, κυρίως στην Αττική!

Στη σπείρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, συμμετείχαν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτων και ένας κλειδαράς. Το συνεργείο του πρώτου, μάλιστα, εμφανιζόταν ως επίσημο εξουσιοδοτημένο κατάστημα γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στα αυτοκίνητα που θεωρούσαν «καλά κομμάτια», άλλαζαν πινακίδες, χρώμα και αριθμό πλαισίου από αντίστοιχα αυτοκίνητα που ήταν τρακαρισμένα και τα οποία… αγόραζαν νομίμως. Αφού έκαναν τις απαραίτητες «αλλαγές», τα μέλη της σπείρας μεταπωλούσαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Συνολικά, έχουν συλληφθεί 12 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος. Ως απόλυτος αρχηγός της σπείρας φέρεται ένας 27χρονος, με μεγάλη εμπειρία τόσο στις κλοπές όσο και στην εμπορία «νόμιμων» αλλά και κλεμμένων αυτοκινήτων.