Πέθανε ο Σπύρος Μαυραγάνης, πατέρας του πρώην υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη

17/12/17 • 22:44 | UPD 17/12/17 • 22:49

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο Σπύρος Μαυραγάνης, πατέρας του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο Σπύρος Μαυραγάνης, πατέρας του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Ο εκλιπών ήταν γνωστός στην κοινωνία της Πάτρας, καθώς είχε διακριθεί ως καθηγητής γεωπονίας, είχε διατελέσει διευθυντής του ΑΣΟ και είχε βραβευθεί για την προσφορά του και από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή και ειδκεύτηκε στην αμπελουργία. Υπηρέτησε στον Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό φτάνοντας στο βαθμό του διευθυντή. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του είχε βοηθήσει πολλούς αμπελουργούς στην Αχαϊα. Για την προσφορά του στη γεωπονική επιστήμη και ειδικότερα στην αμπελουργία τιμήθηκε από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από δήμο Ρώμης της Ιταλίας στο πλαίσιο συνεδρίου για θέματα του αμπελουργικού κλάδου.

Είχε εκπονήσει ειδικό συγγραφικό έργο στην αμπελουργία και θεωρείτο από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη του αμπελουργικού κλάδου στην Ελλάδα.

Με την σύζυγό του Λεμονιά απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο Μαυραγάνη. Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών έχει αποκτήσει με την σύζυγό του Κατερίνα έναν γιο, τον Σπύρο, ο οποίος έχει το όνομα του παππού του.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης ενώ η ταφή θα γίνει στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Με ανάρτησή του πριν από λίγο στο facebook, ο Γιώργος Μαυραγάνης έγραψε:

«Σήμερα το πρωί έφυγε ο αγαπημένος μου πατέρας. Με θλίψη και συντριβή θα πούμε το τελευταίο αντίο αύριο το πρωί, στις 11.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών…»