Ήθελαν να ανατινάξουν το αυτοκίνητο του Πολάκη! – Ξεκίνησε η δίκη στα Χανιά

15/12/17 • 12:51 | UPD 15/12/17 • 12:53

Μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό κατηγορουμένων δίκες άρχισε σήμερα στα Χανιά. Στο εδώλιο, κάθονται συνολικά 82 άτομα

Μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό κατηγορουμένων δίκες άρχισε σήμερα στα Χανιά. Στο εδώλιο, με βάση την ογκώδη δικογραφία, κάθονται συνολικά 82 άτομα που βαρύνονται για σύσταση δύο εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες εξαρθρώθηκαν το 2014, ενώ, βάσει της δικογραφίας, υπάρχουν ακόμα 30 εμπλεκόμενοι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ο αριθμός των συνηγόρων ξεπερνά τους 50.

Στους «στόχους» μέλους των εγκληματικών οργανώσεων συμπεριλαμβανόταν και ο τότε δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, του οποίου το αυτοκίνητο φέρεται ότι σχεδίαζε να παγιδεύσει με εκρηκτικά.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο τότε δήμαρχος και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τόνισε ότι προσήλθε ως μάρτυρας ζητώντας να εξιχνιαστεί και ο ηθικός αυτουργός της σχεδιαζόμενης τότε σε βάρος του επίθεσης.

Τα άτομα της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως, ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, τετελεσμένα αδικήματα πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, απόπειρες πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, παραβάσεις περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και γενικότερα αδικήματα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας άλλων ατόμων.

Οι κατηγορούμενοι της δεύτερης οργάνωσης, κατηγορούνται επίσης για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν ναρκωτικές ουσίες όπως, κατοχή διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Η δίκη πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων καθώς λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της σε χώρους του δικαστικού μεγάρου Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap