Κλείνουν το Σύνταγμα οι συνταξιούχοι το απόγευμα – Ερχονται από όλη την Ελλάδα

15/12/17 • 12:09 | UPD 15/12/17 • 12:09

Οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν με λεωφορεία από όλες τις πόλεις της χώρας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν όλες οι ομοσπονδίες συνταξιούχων

Στην Αθήνα ενώνουν τις φωνές τους οι συνταξιούχοι όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μειώσεις των συντάξεών τους, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 17.00 στο Σύνταγμα.

Οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν με λεωφορεία από όλες τις πόλεις της χώρας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι ομοσπονδίες συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και δικηγόρων.

Οι πρόσφατες εγκύκλιοι που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας ενεργοποίησαν μόνιμο μηχανισμό συνεχούς μείωσης των επικουρικών συντάξεων, καθώς ο υπολογισμός των νέων συντάξεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους οικονομικούς δείκτες (οικονομική ύφεση ή ανάπτυξη, ανεργία, μισθοί και γήρανση πληθυσμού).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων:

Καταφτάνουν νέα μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ με τις περικοπές των συντάξεων, περικοπές οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί έως το 2022.

Οι συνταξιούχοι, απώλεσαν 50 δισ. ευρώ, κατά την περίοδο 2010-2016.

Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων θα καταβάλλονται οι επικουρικές που θα περιορίζονται ακόμα και στα 30 ευρώ.

Η μέση επικουρική σύνταξη για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά, υπολογίζεται σε 157 ευρώ.