Κάλεσμα από τα συνδικάτα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

14/12/17 • 08:51 | UPD 14/12/17 • 08:54

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να διαμαρτυρηθούν και να πουν όχι στον προϋπολογισμό και την λιτότητα.

Σε απεργιακό κλοιό είναι σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου όλη η χώρα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να διαμαρτυρηθούν και να πουν όχι στον προϋπολογισμό και την λιτότητα.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και αποτυπώνεται στον νέο προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαθμώνος ενώ νωρίτερα, στις 10:30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ. Στο Μουσείο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση επίσης για τις 10:30 αριστερές οργανώσεις και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  • το Μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
  • τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν  από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
  • ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα και ο προαστιακός έως τα μεσάνυχτα. Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΝΟΣΕ  ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Οι επιβάτες που έχουν ήδη εισιτήρια μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρία για να ενημερωθούν για τον τρόπο εξαργύρωσής τους.
  • δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.
  • τροποποιήσεις θα υπάρξουν επίσης στις πτήσεις της Olympic Air λόγω 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Απεργία έχουν προκηρύξει οι δημοσιογράφοι, η ΟΛΜΕ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.