Παραλίγο τραγωδία σε λούνα παρκ

Μαρτυρία-σοκ: Το τρενάκι στηριζόταν σε δύο λεπτούς τάκους [εικόνες & βίντεο]

13/12/17 • 17:43 | UPD 13/12/17 • 21:09

O πατέρας της οικογένειας μίλησε για το τρόμο που έζησε βλέποντας τη σύζυγο και τα παιδιά του να εκσφενδονίζονται στον αέρα

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν χθες μια μητέρα και τα τρία ανήλικα παιδιά της μετά το σοκαριστικό ατύχημα που είχαν σε τρενάκι λούνα παρκ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο Αίγιο.

O πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας, Δημήτρης Δημητριάδης μίλησε για το τρόμο που έζησε βλέποντας τη σύζυγο και τα παιδιά του να εκσφενδονίζονται στον αέρα από το τρενάκι του λούνα παρκ στο Αίγιο.

«Το τρενάκι στη συγκεκριμένη φάση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα. Λέω «θα φύγει το βαγόνι». Και πριν τελειώσω τη φράση μου, έφυγαν στον αέρα και έσκασαν στο πάτωμα», δήλωσε ο κ.Δημητριάδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 βλέποντας την οικογένειά του να εκτοξεύεται από το βαγόνι.

Όπως είπε τα τρία παιδιά του είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η σύζυγός του είναι και αυτή καλά στην υγεία της, ωστόσο έχουν μετατοπιστεί τέσσερις σπόνδυλοί της και θα χρειαστεί να φορέσει κολάρο στη μέση.

Περιγράφοντας τη στιγμή που είδε τη σύζυγό του εγκλωβισμένη στις σιδεριές, αποκάλυψε ότι θεώρησε ότι ήταν νεκρή.

«Είχε εγκλωβιστεί στις σιδεριές. Αφού έτρεξα και φώναξα τα παιδιά μου και είδα ότι ήταν καλά, τα έδωσα σε ένα φιλικό μας ζευγάρι που ήταν μαζί μας. Μετά έτρεξα στη γυναίκα μου, νόμισα ότι ήταν νεκρή», ανέφερε ο πατέρας.

«Ήταν κάτι απίστευτο, δεν υπάρχουν λόγια. Είχαν γυρίσει τα μάτια της. Προσπάθησα να της πάρω σφυγμούς και δεν μπορούσα από την ταραχή μου. Φώναξα γιατρό. Τότε ήρθαν εκεί δύο γυναίκες και μου είπαν ότι είχε σφυγμό», πρόσθεσε.

Ο κ.Δημητριάδης υπογράμμισε ότι ήταν λάθος ο χειρισμός στην ταχύτητα του τρένου, αλλά και στο στήσιμο του εξοπλισμούς, καθώς στηριζόταν σε ξύλινους πολύ λεπτούς τάκους.

«Θα το κυνηγήσω, γιατί κινδυνεύουν κι άλλα παιδιά», κατέληξε ο κ.Δημητριάδης.

«Πετάχτηκαν σαν τσόφλια στον αέρα»

«Σαν τσόφλια πετάχτηκαν στον αέρα τα παιδιά και η γυναίκα μου και ευτυχώς που δεν χτύπησαν σοβαρά κατά την πτώση τους στο τσιμέντο. Η γυναίκα μου εγκλωβίστηκε κάτω από τις σιδεριές, κάτω από τις ράγες και σηκώσαμε τις σιδεριές και τη βάλαμε στο φορείο», δήλωσε νωρίτερα ο πατέρας.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, μετά το ατύχημα με τρενάκι που σημειώθηκε, χθες το βράδυ, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο Αίγιο και στο οποίο επέβαιναν μια μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν ο 38χρονος χειριστής του τρένου και ο 34χρονος ιδιοκτήτης του παιχνιδιού, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Τόσο η μητέρα όσο και τα τρία παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση ανάρρωσης από τα τραύματά τους.

O θείος των ανήλικων παιδιών είπε: «H νύφη μου από το χτύπημα έπαθε μετατόπιση σπονδύλων. Τα τρία παιδιά τα πήγαμε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο με μικρές εκδορές. Είχε ανέβει μαζί με τα παιδιά της πάνω στο εναέριο τρενάκι και καθόταν στα δύο τελευταία βαγόνια τα οποία και εκτροχιάστηκαν. Η νύφη μου εγκλωβίστηκε σε κάτι σιδεριές. Αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις της, ενώ μετά συνήλθε η γυναίκα και την απεγκλώβισαν μετά από 20 λεπτά οι πυροσβέστες. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο, αλλά θα υποστούν τις συνέπειες όσοι έχουν την ευθύνη».

Το ατύχημα συνέβη στις 8 το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών στο Αίγιο. Το υπαίθριο τρενάκι αποτελεί μέρος υπαίθριων παιχνιδιών που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων για τις χριστουγεννιάτικες μέρες.

Έρευνα της Αστυνομίας

Το υπαίθριο τρενάκι αποτελεί μέρος υπαίθριων παιχνιδιών που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων τις χριστουγεννιάτικες μέρες.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της Αστυνομίας τόσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, καθώς φυσικά και για τις απαραίτητες διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας του παιχνιδιού.