Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βάζουν την βόμβα στο βενζινάδικο στην Ανάβυσσο

12/12/17 • 14:40 | UPD 12/12/17 • 14:40

Το πρατήριο καυσίμων του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βενιζνοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση τυλίγεται στις φλόγες.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί, σε βενζινάδικο στη λεωφόρο Καραμανλή 100, στην Ανάβυσσο.

Το newsit.gr παρουσίασε το βίντεο από την στιγμή που οι άγνωστοι τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό και ανάβουν το φιτίλι. Ο ένας από τους δυο είναι σε μοτοσικλέτα με αναμμένη τη μηχανή προκειμένου να φύγουν γρήγορα από το σημείο. Στα δυο βίντεο που ακολουθούν παρακολουθήστε καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών.

Το πρατήριο καυσίμων του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βενιζνοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση τυλίγεται στις φλόγες. Ο ίδιος, που μένει ακριβώς από πάνω ετοιμαζόταν να κατέβει για να ανοίξει το κατάστημά του. Αν είχε κατέβει νωρίτερα ίσως και να ήταν αργά.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», ενώ ξεκινούν έρευνες για το εάν πρόκειται για επίθεση. Η έκρηξη σύμφωνα με τον κ. Κιούση ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζαμαρίες σε διπλανά μαγαζιά, ενώ όπως είπε «έχει σκάψει την είσοδο».

Ένα βίντεο–ντοκουμέντο δείχνει τι ακολούθησε μετά την έκρηξη

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα δυναμίτη. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών. Δύο άτομα, όπως περιγράφει, πήγαν στο πρατήριο, τοποθέτησαν δυναμίτη στην είσοδο του πρατηρίου, άναψαν το φιτίλι και απομακρύνθηκαν δευτερόλεπτα πριν γίνει η έκρηξη.