ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει η τραγωδία στον Όλυμπο – Πήγε να βοηθήσει φίλο του που έπεσε στην χαράδρα

11/12/17 • 10:09 | UPD 11/12/17 • 10:34

Σοκ στο Πανελλήνιο προκάλεσε ο άδικος χαμός του νεαρού ορειβάτη στον Όλυμπο, όπου είχε πάει για βόλτα με τον φίλο του.

Σοκ στο Πανελλήνιο προκάλεσε ο άδικος χαμός του νεαρού ορειβάτη στον Όλυμπο, όπου είχε πάει για βόλτα με τον φίλο του.

Το ταξίδι που είχε κανονίσει με τον 25χρονο φίλο του που σπούδαζαν μαζί στη Θεσσαλονίκη, έμελλε να είναι το τελευταίο για τον Ηλία.

«Ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα, στην προσπάθεια να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν ο ένας κάποια μέτρα, ο άλλος περισσότερα», είπε ο Ευάγγελος Φαλάρας μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Πέσαμε μαζί. Η ψυχή μου πονάει, δεν θέλω να σκέφτομαι τι έζησα εκεί πάνω…», φέρεται να είπε ο 25χρονος διασωθείς σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1. Ο νεαρός που είδε τον φίλο του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα στα πόδια και σε κατάσταση ισχυρού σοκ στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Οι δυο φίλοι ανέβηκαν το Σάββατο για ορειβασία στον ‘Ολυμπο και τα πράγματα εξελίχθηκαν σε τραγωδία.

Ο ένας έπεσε από το μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Ο φίλος του ειδοποίησε την αστυνομία και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση της πυροσβεστικής. Τελικά ο νεαρός ανασύρθηκε νεκρός.

Η Πυροσβεστική έδωσε στην δημοσιότητα το βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο νέων.

Αυτός είναι ο νεαρός ορειβάτης

Οι δύο φίλοι ήταν συμφοιτητές σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη και σπούδαζαν τουριστικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του είχε ξαναπάει στο σημείο άλλες δύο φορές.

Μάλιστα αυτός ήταν που έπεισε και τον 25χρονο φίλο του να τον ακολουθήσει ο οποίος πήγαινε για πρώτη φορά. Οι άντρες της πυροσβεστικής ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα δύσβατο και παγωμένο μέρος.