εισαι ηγέτησ τοιυ φωναζαν

Χειροκροτήματα, πανό και συνθήματα στην υποδοχή Ερντογάν στην Κομοτηνή

08/12/17 • 12:55 | UPD 08/12/17 • 14:10

Οι τοπικές αρχές περίμεναν αρχικά πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, εκτιμώντας πως στο σημείο ήταν πιθανό να προσέλθουν ακόμα και 15.000 άτομα.

Στην Κομοτηνή έφτασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον περίμεναν περίπου 300 με 400 άτομα της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας.
Οι τοπικές αρχές περίμεναν αρχικά πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, εκτιμώντας πως στο σημείο ήταν πιθανό να προσέλθουν ακόμα και 15.000 άτομα.

Όταν ο Τούρκος πρόεδρος βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο κόσμος άρχισε να τον επευφημεί, φωνάζοντας στα τουρκικά συνθήματα με το όνομά του. Με συνθήματα τον υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι που ήταν πάρα πολλοί και από το πρωί  περίμεναν έξω από το σπίτι του πρόξενου. Οι συγκεντρωμένοι του φώναζαν: «Ο Θεός είναι μεγάλος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Παιδάκια που ήταν εκεί του έδωσαν ανθοδέσμες. Φυσικά στον χώρο δεν θα μπρούσαν να λείπουν και οι ψευτομουφτήδες τους οποίους ο Ερντογάν ασπάστηκε όταν βγήκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Στον χώρο του μειονοτικού σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή αναμένεται να φτάσει αμέσως μετά την προσευχή του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου θα μιλήσει μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό.

Τον περιμένουν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν αλλά και το ακαδημαϊκό προσωπικό του σχολείου. Επίσης στο χώρο βρίσκεται η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος των Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεΐν, ενώ τον Τούρκο πρόεδρο περιμένει στο χώρο του μειονοτικού σχολείο και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Οι ελληνικές αρχές από την Αλεξανδρούπολη ως την Κομοτηνή για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Αυτό καθώς ο “σουλτάνος” απέδειξε χθες από την Αθήνα ότι είναι αποφασισμένος να πει όλα όσα θέλει χωρίς περιστροφές.

Η επίσκεψη στην Κομοτηνή θα κλείσει με γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion», όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.