«Φρούριο» το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή λόγω Ερντογάν

08/12/17 • 11:48 | UPD 08/12/17 • 11:50

Από το μεσημέρι της Πέμπτης όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο δρόμο του τουρκικού Προξενείου, έχουν απομακρυνθεί.

Τεράστια είναι τα κινητοποίηση στη Θράκη ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν με το τουρκικό προξενείο να βρίσκεται σε κλοιό ασφαλείας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται στην Κομοτηνή στις 12, για τη μεσημεριανή του προσευχή του στο Κιρμαχαλέ τζαμί και για ομιλία του στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» στην Κομοτηνή. Παρόλα αυτά, το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε και πέρασμα από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Όμως μέχρι χθες, ο Τούρκος Πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί βρισκόταν στην Άγκυρα, δίνοντας εξηγήσεις για τη φυγή από την Κομοτηνή στην Ιταλία του ζευγαριού Τούρκων διπλωματών κι αναμένουμε να δούμε αν θα έχει επιστρέψει για μία ενδεχόμενη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Γι’ αυτό και τα μέτρα της Αστυνομίας είναι δρακόντεια. Από το μεσημέρι της Πέμπτης όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο δρόμο του τουρκικού Προξενείου, έχουν απομακρυνθεί.

Μάλιστα, υπήρξε σχετική ενημέρωση από το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην σταθμεύσουν στο δρόμο από το μεσημέρι της Πέμπτης ως και το βράδυ της Παρασκευής, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει αφαίρεση του αυτοκινήτου …με γερανό.

Θυροκολλημένο και τοποθετημένο πλευρικά του δρόμου, το μήνυμα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης – Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, είναι σαφές: «Παρακαλούμε μην σταθμεύετε τα οχήματά σας σε αυτή την οδό από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ώρα 14:00 έως και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00. Σε διαφορετική περίπτωση τα οχήματα θα μεταφερθούν με γερανοφόρο όχημα».