«Κόλαση» τα Εξάρχεια από τους κουκουλοφόρους το βράδυ της Τετάρτης [βίντεο]

07/12/17 • 10:40 | UPD 07/12/17 • 10:40

Στα επεισόδια τα τα ΜΑΤ απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ μέχρι το βράδυ η αστυνομία είχε κάνει σε 25 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις νέες συγκεντρώσεις συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τη μεριά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ μέχρι αργά το βράδυ η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 25 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κυρίως στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζορτζ και Καλλιδρομίου, με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών. Μάλιστα από τη μεριά των κουκουλοφόρων εκτοξεύτηκε και πάλι ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή, όπως αυτή που τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι δικηγόρο την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί ενώ σε κοινόχρηστους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί – εμπρηστικοί μηχανισμοί, δεκαέξι ακέραιες βόμβες μολότοφ, οκτώ γκαζάκια, πέντε δοχεία με εύφλεκτο υγρό, είκοσι εννέα γυάλινα μπουκάλια και εννέα αντιασφυξιογόνες μάσκες.