Απορρίφθηκε πάλι το αίτημα των γονεών του νεκρού φοιτητή στην Κάλυμνο για νέα νεκροτομή

06/12/17 • 18:37 | UPD 06/12/17 • 19:12

Η οικογένεια αμφισβήτησε την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία ο θάνατος του παιδιού αποδίδεται σε ατύχημα και θέλουν νέα νεκροτομή

Aπορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα των γονέων του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου για διενέργεια νέας νεκροτομής στον άτυχο φοιτητή.

Η οικογένεια αμφισβήτησε την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία ο θάνατος του παιδιού αποδίδεται σε ατύχημα καθώς πιστεύουν ότι ο 21χρονος φοιτητής έχει πέσει θύμα δολοφονίας. Για το σκοπό αυτό, ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Γλύκα, να διενεργηθεί νέα νεκροτομή από δικό τους τεχνικό σύμβουλο.

Το αίτημά τους απορρίφθηκε τόσο από την Εισαγγελέα της Κω όσο και από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, στον οποίο προσέφυγαν σε δεύτερο βαθμό.

Ο πατέρας και η μητέρα του φοιτητή, είπαν στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, ότι πέρασαν πολλές φορές από το σημείο που τελικά βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού τους. Όμως δεν υπήρχε τίποτα εκεί… Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για δυστύχημα.

«Εγώ προσωπικά είχα περάσει από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα. Και εγώ και η σύζυγος. Θα τον είχαμε δει κι εμείς οι ίδιοι. Και είχαν περάσει τόσοι διασώστες, ελικόπτερο, στρατός, αστυνομία, δεν είδε κανένας (το πτώμα). Και ήταν σε εμφανές σημειο» είπε ο πατέρας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Και συνέχισε:΅»Το παιδί ήταν αριστούχος μαθητής στο Γυμνάσιο, δεν αντιμίλαγε και δεν είχε και αντιπάθειες. Εκείνη την Κυριακή μας είπε ότι πάει μία βόλτα με το ποδήλατο. Μετά ανησυχήσαμε γρήγορα γιατί ξέραμε ότι δεν αργούσε. Δηλώσαμε την εξαφάνιση… Δεν το πιστεύω ότι θα σκαρφάλωνε ποτέ έτσι. Δε θα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο. Ήθελε να γυρίσει εγκαίρως το καράβι και να πάει Πειραιά πάλι, γιατί είχε έναν ιδιαίτερο σκοπό… »

Η δικηγόρος της οικογένειας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ωστόσο όσο οι μέρες περνούν τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς, ακόμα το άψυχο σώμα του φοιτητή παραμένει άταφο…

«Θα παρακαλούσα να επιτραπεί και μια δεύτερη ιατροδικαστική έρευνα. Μία ασθένεια παθαίνουμε και πάμε σε δεύτερο γιατρό. Σε μια τέτοια περίπτωση δε θα έπρεπε να το δει κι ένας δεύτερος ιατροδικαστής;» αναρωτιούνται οι δικοί του άνθρωποι…