«ΕΧΩ ΔΕΧΘΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ»

Καραμανλής για την χειροβομβίδα: Υποψιάζομαι κάποιους, είχα δεχθεί απειλές

06/12/17 • 09:59 | UPD 06/12/17 • 10:09

Σοκαρισμένος από την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σπίτι του, δηλώνει ο εκδότης, Νίκος Καραμανλής.

Σοκαρισμένος από την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σπίτι του, δηλώνει ο εκδότης, Νίκος Καραμανλής.

«Η δουλειά που κάνουμε δεν είναι δουλειά αγίων, είναι δουλειά δύσκολη», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Καραμανλής, βγαίνοντας από το σπίτι του. «Και στο παρελθόν έχουμε δεχτεί απειλές, ξέρουμε τα προβλήματα, τα έχουμε αναφέρει και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ πρόσφατα», είπε, ενώ συμπλήρωσε πως έχει κατά νου ορισμένους που υποψιάζεται που θα μπορούσαν να κάνουν μία τέτοια πράξη.

«Σίγουρα και το μυαλό μου πάει κάπου αλλά δεν μπορώ να τα πω αυτά στην κάμερα», είπε, ενώ σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μήνυμα».

Ο κ. Καραμανλής – όπως είπε – υποψιάζεται ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τη χειροβομβίδα. «Και στο παρελθόν με απειλούσαν και μου έλεγαν σταμάτα να γράφεις γιατί θα έχεις πρόβλημα». Ελπίζω, κατέληξε, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της αστυνομίας να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθει η φύλαξη έξω από το σπίτι. Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε πως στο φυλάκιο που βρίσκεται στη γωνία του σπιτιού του παλαιότερα υπήρχε φύλακας, όμως τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπάρχει φύλαξη.

Υπενθυμίζεται πως την χειροβομβίδα με την περόνη βρήκε ο ίδιος τα ξημερώματα όταν και γύριζε σπίτι του μετά από έξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου και βρέθηκε με την περόνη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους αστυνομικούς ενημέρωσε ο ίδιος ο εκδότης.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι και απομάκρυναν τη χειροβομβίδα.

Στις έρευνες έχει εμπλακεί, και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια αυτή, αν πρόκειται δηλαδή για κάποιο μήνυμα ή για κάποια άλλη υπόθεση.