Ο Ρουβίκωνας χτύπησε την εισπρακτική εταιρεία του εξαδέλφου Τσακαλώτου [εικόνες]

05/12/17 • 16:13 | UPD 05/12/17 • 17:42

Επίθεση κατά των γραφείων της εταιρείας Qualco στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου, πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα κουκουλοφόροι.

Επίθεση κατά των γραφείων της εταιρείας Qualco στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου, πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα κουκουλοφόροι.

Η εταιρεία διαχειρίζεται κόκκινα λογαριασμούς της ΔΕΗ από  απλήρωτους λογαριασμούς.

Οι άγνωστοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έσπασαν τις τζαμαρίες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Qualco, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου.

Μέτοχος στην εταιρεία Qualco είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών.

Κατά πληροφορίες οι άγνωστοι κουκουλοφόροι ήταν πέντε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έσπασαν τις τζαμαρίες στα γραφεία της εταιρείας και κατέστρεψαν υπολογιστές.

Προσφάτως, η εταιρεία Qualco ανέλαβε τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω διαγωνισμού.

 

Ποια είναι η εισπρακτική Qualco

Η Qualco, της οποίας μέτοχος είναι ο εξάδερφος του Ευ. Τσακαλώτου, Ορέστης, θεωρείται απ’ τις αναπτυσσόμενες εταιρείες διαχείρισης οφειλών που με επίκεντρο την Ελλάδα επιχειρεί να διευρεύνει τις εργασίες της.

Ορέστης Τσακαλώτος

Έχοντας κλειδώσει τη μεγάλη «δουλειά» της διαχείρισης των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ από την οποία αναμένεται να λάβει 12 εκατ. ευρώ η εταιρεία επιχειρεί να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά, η οποία τώρα ανοίγει.

Με βάση το συμφωνητικό που ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΗ η αμοιβή του αναδόχου, της Qualco δηλαδή, θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών.

Σύμφωνα με το επίσημο προφίλ της εταιρείας, η λειτουργία της ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης 10ετίας και ειδικεύεται στην οργάνωση και διαχείριση ανεξόφλητων οφειλών προσφέροντας ένα “μπουκέτο” υπηρεσιών ανάλυσης, συμβουλευτικής αλλά και διαχείρισης χρέους.

Τα κεντρικά της γραφεία είναι στην Ελλάδα, στο Μαρούσι. Ωστόσο διαθέτει γραφεία σε Γαλλία, Κύπρο και Βραζιλία ενώ σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της, έχει 70 πελάτες σε 15 διαφορετικές χώρες για τους οποίους αναλύει την αξία των δανειακών χαρτοφυλακίων τους, συντονίζει τις εισπράξεις και βελτιώνει τις επιδόσεις τους.