Στη φυλακή ο Σέρβος με τα 136 κιλά κοκαΐνης

05/12/17 • 12:03 | UPD 05/12/17 • 12:10

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 33χρονος «Μάρτιν» που είχε κρύψει τεράστια ποσότητα κοκαΐνης μέσα στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Βάρκιζα.

Ο κατηγορούμενος Σέρβος πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων το πρωί της Τρίτης. Ο 33χρονος έδωσε τυπική απολογία και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, τηρώντας το δικαίωμα της σιωπής.

Την τεράστια ποσότητα των 380 κιλών κοκαΐνης είχαν φέρει στη χώρα ο «Μάρτιν» και ο συνεργός του «Ιβάν».

Αυτό σημαίνει πως μέσα σε 20 μέρες περίπου κατάφεραν να «σπρώξουν» 244 κιλά κοκαΐνης, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Οι έρευνες των Αρχών τώρα στρέφονται στην αναζήτηση του «Ιβάν» που έχει ηγετικό ρόλο στο καρτέλ της Βάρκιζας με τα 136 κιλά κοκαΐνης, μετά τη σύλληψη του 35χρονου «Μάρτιν», ο οποίος είχε τοποθετήσει την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης μέσα στην υπερπολυτελή κατοικία του στα νότια προάστια.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να ήταν εκείνος που έφερε στη χώρα μας τον 35χρονο -σερβοκροατικής καταγωγής- άνδρα που συνελήφθη στη Βάρκιζα, ύστερα από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο «Μάρτιν» συνελήφθη μετά από παρακολούθηση του αυτοκινήτου του από τη Δίωξη, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιούσε ύποπτες επαφές με «τρίτα πρόσωπα», ενδεχομένως δηλαδή να οργάνωνε τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών. Οταν οι Αρχές κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και τελικά οι έρευνες οδηγήθηκαν στο διαμέρισμά του, όπου εντοπίστηκε η κοκαΐνη.

Ο «επιχειρηματίας»

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο «Ιβάν» παρουσιάζεται ως… επιχειρηματίας από την Ελβετία και ήταν εκείνος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα για το φίλο του «Μάρτιν». Σύμφωνα με πληροφορίες, πουλούσε το κιλό της κοκαΐνης έναντι 40.000 ευρώ και η Δίωξη Ναρκωτικών τον είχε υπό διακριτική παρακολούθηση για πάνω 15 μέρες.

Ο δράστης είχε νοικιάσει το σπίτι πριν από ένα μήνα μέσω μεσιτικού γραφείου και το είχε «κλείσει» για 3 μήνες με ενοίκιο 4.500 ευρώ. Ωστόσο, δεν είχε κάνει συμβόλαιο, καθώς φέρεται να υποστήριξε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού πως «βιαζόταν να εγκατασταθεί άμεσα». Γι’ αυτό συντάχθηκε «ιδιωτικό συμφωνητικό». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο «Ιβάν» ενδιαφερόταν να αγοράσει σπίτι στη χώρα μας, ενώ μετακινείται με Porsche.

Κώδικας επικοινωνίας

Οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους 10 βαριά ονόματα των καρτέλ της κοκαΐνης ανά τον κόσμο, καθώς αποκάλυψαν τον κρυπτογραφημένο τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν, χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ. Ειδικότερα, εντόπισαν ειδικό κρυπτογραφημένο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στα κινητά τους για να «συνεννοούνται» σχετικά με τις «εισαγωγές- εξαγωγές» που πραγματοποιούσαν.

Τα λογότυπα που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά ήταν και αυτά ευφάνταστα, όπως «ΚΤΜ», «Under Armour», «ΜG1» και «?».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαζόντως σημαντικά ήταν και τα ευρήματα μέσα στο διαμέρισμα, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν σημειώσεις για πώληση της κοκαΐνης σε εμπόρους αλλά και πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σε αυτές καταγράφονται μεταξύ άλλων οι παραγγελίες, τα κιλά, τα ονόματα των πελατών, αλλά και οι σημειώσεις που θα εισπράξουν.

Οι χώρες στις οποίες προοριζόταν η κοκαΐνη ήταν κυρίως η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μεταφερθεί στη χώρα μας οδικώς. Ο δράστης, όπως προκύπτει από το διαβατήριό του που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, είχε ταξιδέψει σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ισπανία, το Εκουαδόρ και το Περού.

Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών, οι Αρχές εντόπισαν το χρηματικό ποσό των 12.830 ευρώ και 3 δολαρίων ΗΠΑ, ένα αυτοκίνητο, ένα ποδήλατο, τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο θερμοσυγκολλητές και πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών. Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν το ποσό των 15.000.000 ευρώ, ενώ η αξία των ναρκωτικών ξεπερνά τα 7.500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αρχές παρακολουθούσαν τον Σερβοκροάτη από την πρώτη στιγμή της άφιξής του στη χώρα μας, καθώς έκανε «μεγάλη ζωή» στα νότια προάστια και σύχναζε σε στέκια ατόμων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

«Η κατάσχεση της σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο βαθμός, δε, εμπλοκής του εντολέα μας και η περιγραφή των γεγονότων όπως συνέβησαν, αλλά και ο καθορισμός της δικής του ευθύνης, θα διαλευκανθούν μετά από συνεργασία μαζί του τις επόμενες ημέρες και αφού λάβουμε τη δικογραφία στα χέρια μας», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο συνήγορος υπεράσπισής του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Και ηρωίνη

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, εκτός από τη μεγάλη επιτυχία της σύλληψης του Σερβοκροάτη, εντόπισαν την Παρασκευή έναν 33χρονο, ο οποίος είχε κρύψει μέσα στο αυτοκίνητό του σχεδόν επτά κιλά ηρωίνης. Ειδικότερα, μετά την αξιοποίηση συγκεκριμένων πληροφοριών, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε όχημα που κινούταν στο εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών-Κορίνθου. Στα πίσω καθίσματα του οχήματός του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 11 συσκευασίες με ηρωίνη, ενώ μετά από σωματική έρευνα εντοπίστηκαν ακόμη δύο.

Copy link
Powered by Social Snap