135 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ!

Οι επώνυμοι και ο Μάρτιν στην Βάρκιζα – Πώς εντοπίστηκαν τα 135 κιλά κοκαΐνης

04/12/17 • 11:05 | UPD 04/12/17 • 11:33

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 135 κιλών έκρυβαν οι διαμορφωμένοι χώροι της πολυτελούς μονοκατοικίας στην λεωφόρο Ποσειδώνος στη Βάρκιζα.

Ποσότητα κοκαΐνης-μαμούθ βάρους τουλάχιστον 135 κιλών έκρυβαν οι διαμορφωμένοι χώροι της πολυτελούς μονοκατοικίας στην λεωφόρο Ποσειδώνος στη Βάρκιζα.

Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν έναν άνδρα σερβικής καταγωγής, για τον οποίο γνώριζαν πως πρόκειται για μεγαλέμπορο ναρκωτικών, ονόματι «Μάρτιν», ο οποίος διέμενε στο διαμέρισμα το τελευταίο διάστημα. Στο κύκλωμα εμπλέκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά δύο άτομα, ωστόσο ο ένας διαφεύγει.

Το γεγονός ότι ήρθε στην Αθήνα μόλις τρεις εβδομάδες πριν, εγκαταστάθηκε στο σπίτι στη Βάρκιζα και αμέσως βρέθηκε να έχει 135 κιλά κοκαϊνης δείχνει στους έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης πως είχε προετοιμάσει το έδαφος από καιρό και ήταν έτοιμος για το μεγάλο άνοιγμα στην αγορά της Αθήνας και όχι μόνο.

Πρόκειται για μία ποσότητα ρεκόρ… η αξία της οποίας φτάνει τα 7.500.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης και των υψηλών προδιαγραφών του δικτύου μεταφοράς της παρτίδας είναι ότι η ποσότητα που κατασχέθηκε σε μια και μόνο επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σχεδόν ισοδυναμεί με όλη την ποσότητα των 166,112 κιλών κοκαϊνης που είχε κατασχεθεί το 2016 και επιπλέον ξεπερνά την ποσότητα των 101,531 κιλών που είχε κατασχεθεί όλη τη χρονιά το 2015.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι εμπλέκονται και γνωστά ονόματα της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης προοριζόταν για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά και για τα πολυτελή στέκια της Αθήνας.

Φαίίνεται ότι ο Σέρβος και οι συνεργοί του επιχείρησαν να καλύψουν το… κενό που δημιουργήθηκε στις πιάτσες των ακριβών ναρκωτικών στην Αθήνα μετά τα χτυπήματα που δέχθηκαν τα διάφορα κυκλώματα από την Αστυνομία.

Πώς έγινε η επιχείρηση

Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν στον… ύπνο τον αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ούτε να διαφύγει της σύλληψης. Εκτός από την τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης που είχε τοποθετήσει σε ειδική αυτοσχέδια θήκη στο εσωτερικό του διαμερίσματός του, εντοπίστηκαν επίσης και 12.000 ευρώ, τα οποία είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τις ύποπτες κινήσεις στο διαμέρισμα, όπως επίσης και τις επικοινωνίες που φέρεται να είχε με τρίτα πρόσωπα μαζί με το συνεργό του σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών που επρόκειτο να μοιραστούν στις πιάτσες των ανθρώπων που είναι εθισμένοι στη «λευκή σκόνη». Στις λίστες των πελατών βρίσκονταν εύπορα άτομα από τη «γηραιά ήπειρο» αλλά και τη χώρα μας. Αναφορικά με τον «Μάρτιν», φέρεται να «προκαλούσε» με τη συμπεριφορά του, γεγονός που διευκόλυνε τις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, να φτάσουν πιο εύκολα στα ίχνη του και να εξακριβώσουν τη δράση του.

«Φως» στις άγνωστες δράσεις του κυκλώματος αναμένεται να δώσει η κατάθεση του 33χρονου άνδρα, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την προέλευση των ναρκωτικών αλλά και τον τελικό προορισμό τους.

«Αναλάβαμε την υπεράσπιση του 33χρονου, ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Η κατάσχεση της σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο βαθμός, δε, εμπλοκής του εντολέα μας και η περιγραφή των γεγονότων όπως συνέβησαν, αλλά και ο καθορισμός της δικής του ευθύνης θα διαλευκανθούν μετά από συνεργασία μαζί του τις επόμενες ημέρες και αφού λάβουμε τη δικογραφία στα χέρια μας», ανέφερε χθες σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο συνήγορος υπεράσπισής του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν έχει προκύψει έως τώρα σύνδεση του καρτέλ των νοτίων προαστίων με αυτό του Κολωνακίου, που «έσκασε» σαν βόμβα την περασμένη εβδομάδα και συντάραξε το πανελλήνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης ξεπερνά τα 7.500.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι δράστες λειτουργούσαν «αυτόνομα» στη χώρα μας, αλλά εξετάζεται από τις Αρχές ποια ήταν η προέλευση των ναρκωτικών. Οι εκτιμήσεις, βέβαια, αναφέρουν πως πρόκειται ενδεχομένως για κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Copy link
Powered by Social Snap